Hlavní obsah

Elektrotechnická fakulta v Plzni vypisuje kvůli projektu EU druhé kolo přijímaček

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Fakulta elektrotechnická (FEL) ZČU v Plzni vstoupila úspěšně do projektu EU na vybudování Regionálního inovačního centra elektrotechniky (RICE), které zásadním způsobem rozšíří výzkumnou a vývojovou infrastrukturu fakulty a plzeňského regionu. Potřeba zajistit pro toto pracoviště kvalifikované odborníky vedla dokonce k vypsání druhého kola přijímacího řízení do bakalářských oborů pro akademický rok 2010/11.

Článek

„Již nyní je nutné začít výchovu mladých a perspektivních absolventů v oblastech elektroniky, energetiky, výkonové elektroniky, pohonů a diagnostiky, ale i dalších,“ vysvětluje děkan FEL Jiří Hammerbauer.

Druhé kolo je otevřeno pro všechny zájemce o prezenční studium. Tedy pro ty, kteří neuspěli v řádném přijímacím řízení na některé fakultě či VŠ i pro nové zájemce o vysokoškolské studium.

Na studijní obory Fakulty elektrotechnické se pravidelně hlásí studenti z gymnázií i absolventi středních odborných škol. Studium velmi dobře zvládají jak chlapci, tak zejména dívky – ty patří každoročně mezi nejlépe hodnocené.

Přihlášky je možné podávat poštou nebo elektronicky až do 27. srpna. V akademickém roce 2009/10 podalo přihlášku na Fakultu elektrotechnickou ZČU v Plzni do bakalářského studia 1520 uchazečů, z nich bylo přijato 687 studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám