Hlavní obsah

Radnice v Rakovníku odmítá stížnosti na jídlo ve školní jídelně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovník

Rakovnická radnice odmítá stížnosti na kvalitu jídla v nové školní jídelně, kterou město otevřelo počátkem roku. Podle názoru některých lidí se v jídelně vaří z nekvalitních surovin. Mluvčí města Jan Polák řekl, že provozovnu již dvakrát zkontrolovali hygienici a žádnou závadu neodhalili.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"O tom, že by se tam používaly nějaké nekvalitní suroviny nebo prošlé věci, se mluvit vůbec nedá, protože by na to hygiena určitě přišla," namítl mluvčí. Poukázal na to, že kvalita jídla a chuť jsou dvě odlišné věci. Obědy musejí mít vyváženou nutriční hodnotu a musejí vyhovovat příslušným normám.

"Každý nejí úplně všechno. Když někdo přijde později a má třeba na výběr už jen ze dvou jídel, tak se může stát, že to jsou jídla, která mu třeba nechutnají," poznamenal mluvčí s tím, že trefit se do apetitu 800 nebo 900 strávníků je dost obtížné.

Největší investice města za poslední roky

Nová jídelna byla zkolaudována v polovině prosince a 4. ledna byla otevřena. Radnice si kvůli stavbě vzala bankovní úvěr. Náklady na výstavbu včetně vybavení a archeologického průzkumu se nakonec vyšplhaly na 75 miliónů korun, jde o největší investici ve městě za poslední roky.

V jídelně s kapacitou 1000 strávníků v současnosti vaří školní kuchařky, od září by měl obědy zajišťovat soukromý provozovatel, což bude podle radnice pro město výhodnější. "Teď se zpracovává koncesní řízení a na jeho základě by měl být vybrán nový provozovatel, který by měl nastoupit k 1. srpnu, aby si stihl celý provoz připravit na první školní den," dodal mluvčí.

Zatím se v jídelně stravují žáci rakovnických základních škol, gymnázia a učitelé, od září by podle Poláka mohla toto zařízení využívat i širší veřejnost. Město původně uvažovalo o přestavbě původní jídelny, která přestala vyhovovat hygienickým požadavkům. Z vyhodnocení celé situace ale vyplynulo, že by rekonstrukce stála téměř stejně jako stavba nového objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám