Hlavní obsah

Pečky rozšířily základní uměleckou školu, nestačila poptávce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pečky

Základní umělecká škola v Pečkách prošla významnou rekonstrukcí. Cílem bylo zvýšit její kapacitu a rozšířit výuku. Náklady činily kolem 26 miliónů korun, město na to dostalo dotaci ve výši 23 miliónů korun z Operačního programu Střední Čechy. "Opravená škola se otevře 1. dubna," uvedl starosta Milan Urban.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Původní prostory školy už nedokázaly vyhovět rostoucí poptávce. V době přípravy projektu na rozšíření v roce 2008 musela odmítnout 30 žáků. V té době se výuka v literárně-dramatickém oboru konala v sále, vhodné prostory chyběly i hudebnímu oboru, učebny navíc nebyly odhlučněné, takže se žáci navzájem rušili.

Nevyhovující byly nejen prostory pro výuku, ale i zázemí. Chybělo například místo pro uskladnění výtvarných prací i materiálu, taneční obor postrádal šatny a hygienické zařízení. Bylo také třeba nově ozvučit sál a osvětlit jeviště. Škola neměla ani vlastní hudební nástroje, které by dětem mohla půjčovat. Úpravy si žádalo i okolí školy.

Rekonstrukce začala loni na podzim. Na hlavní budovu se přistavělo jedno patro včetně střechy, vyměnila se okna a dveře, opravila fasáda a přes zimu dělníci upravili vnitřní prostory.

Zájem o výuku základní umělecké školy podle starosty roste. V tomto školním roce ji navštěvuje rekordních 312 žáků. Dojíždějí do ní i zájemci ze širokého okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám