Hlavní obsah

Na VŠE se otevírá 20. ročník programu MBA pro frankofonní manažery

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE) a Francouzsko-český institut řízení (IFTG) otevírají s podporou Francouzského velvyslanectví již 20. ročník postgraduálního manažerského kurzu typu MBA – Master Management et Administration des Entreprises.

Článek

IFTG je historicky prvním mezinárodním institutem VŠE v Praze. Byl založen 1. července 1990 na základě iniciativy francouzské vlády. Od počátku je jeho posláním vzdělávání frankofonních manažerů a podpora francouzsko-české ekonomické spolupráce.

Jediný program v ČR akreditovaný francouzskou vládou

Poslední březnový den se uzavřou přihlášky do 20. ročníku jediného programu v ČR, který nabízí vzdělávací program akreditovaný francouzskou vládou pro oblast podnikového managementu.

Program je určen zejména absolventům nemanažerských studijních oborů vysokých škol, kteří si přejí získat další kvalifikaci a působit na manažerských pozicích ve francouzských společnostech anebo v českých podnicích, které si přejí rozvíjet ekonomické vztahy s frankofonními zeměmi. Podle francouzské legislativy je do programu možno přijímat zájemce na úrovni „bac + 4“, tj. i studenty posledních ročníků navazujících magisterských studijních programů.

Konsorcium francouzských VŠ

Vzdělávací program je realizován ve spolupráci s konsorciem francouzských vysokých škol ekonomických. Jedná se o Université Jean Moulin Lyon 3 (IAE Lyon), Université Paris 1 – Panthéon-Sorbonne (IAE Paris), Université de Nice – Sophia Antilpolis (IAE Nice) a Audencia Nantes. Absolventi získávají diplom Université Jean Moulin, Lyon 3. Na výuce se rovnoměrně podílejí pedagogové VŠE v Praze a francouzští profesoři a také zástupci francouzských společností (Komerční banka, L´Oréal a Euro RSCG).

„Program IFTG je důkazem toho, že znalost francouzštiny je stále konkurenční výhodou. Řada z našich více než 400 absolventů dnes pracuje na vrcholových manažerských pozicích ve francouzských společnostech. Věřím, že sázka na Francii se skutečně vyplácí,“ říká prof. Hana Machková, ředitelka IFTG a prorektorka pro zahraniční vztahy a PR Vysoké školy ekonomické v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám