Hlavní obsah

Petici proti státním maturitám podepsalo už přes 130 středních škol

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petici proti státním maturitám podepsalo už více než 130 středních škol z celé republiky. Kritizují obsah i způsob provedení nových zkoušek, a obrátily se proto i na školské odbory a senátní výbor pro vzdělávání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Studenti s transparentem proti státní maturitě

Článek

Odboráři na konec března svolají konferenci. Jsou připraveni podpořit učitele v případných protestech, pokud je ministerstvo nepřesvědčí, že je s maturitou vše v pořádku.

Ostravští kantoři v petici označili mnohaletou přípravu jednotných zkoušek za šlendrián a tunel. Nelíbí se jim odměňování pedagogů za přípravu maturit a systém školení, kdy by měli opakovat už jednou absolvované semináře. „Denně přicházejí další podpisové archy,“ sdělila Naděžda Nováková, kantorka z Gymnázia Matiční v Ostravě, odkud petice vzešla, s tím, že s ní souhlasí tisíce učitelů. Další petice vznikla v Českých Budějovicích. Vyučující si v ní stěžují na klasifikaci jednotných zkoušek.

Místopředsedkyně školských odborů Markéta Vondráčková řekla, že proti myšlence státních maturit odbory v zásadě nic nemají, vadí jim prý ale neustálé odklady, vysoká finanční náročnost a nejasná pravidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám