Hlavní obsah

Kutnohorský úřad práce platí vzdělávání zaměstnancům deseti firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Deset zaměstnavatelů z Kutnohorska se přihlásilo do druhé etapy projektu Vzdělávejte se. Je určen firmám, které nejsou přechodně schopny svým zaměstnancům přidělit práci v plném rozsahu, volný čas proto využijí k jejich vzdělávání.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Zájem ale není tak velký jako loni," řekl ředitel kutnohorského úřadu práce Václav Kaše. Loni do těchto kurzů poslalo 13 firem 623 lidí, nyní se školí 364 zaměstnanců.

"Je nám líto, že se to nevyužívá tak, jak by se mohlo. Zaměstnavatelé, kteří to vyzkoušeli, se vrací, ale nové získáváme těžko," dodal. V první fázi projektu dal úřad na kurzy vzdělávání zhruba pět miliónů korun. Ve druhé etapě, která začala loni v červenci a potrvá rok, zatím vynaložil 1,6 miliónu korun.

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu. Zaměstnavatelé jeho prostřednictvím mohou získat peníze na vzdělávací aktivity a náhradu mezd a cestovních nákladů zaměstnanců, kteří se vzdělávacích kurzů účastní.

Kutnohorsko patří řadu let k regionům s nejvyšší nezaměstnaností ve středních Čechách. Na konci listopadu bylo v evidenci zdejšího úřadu práce 3518 lidí, z toho byla více než polovina žen. Míra nezaměstnanosti činila 8,5 procenta. K dispozici bylo 261 volných míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám