Hlavní obsah

Během zimy mohli běžci poznávat krásy kolem Kadaně

Novinky, Václav Vlasák

Zimní běžecký pohár není jen obyčejným seriálem závodů. Závodníkům ukazuje i krásy přírody v okolí Kadaně.

Foto: Václav Vlasák

Nejkvalitnější výkon na dráze předvedla mladší žákyně Barbora Pribičinová z Karlových Varů. Za ní běží Lukáš Bartoň z TJ Klášterec.

Článek

Běžecký pohár, který měl 18 dílů, dospěl do svého konce. Letos se konal již podeváté. Myšlenka organizátorů z BK F-C Kadaň však zůstala stejná.

„Účastníci mají možnost poznat malebná místa kolem Kadaně, jako například horu Úhošť, Lomazickou vodní elektrárnu, Svatý vrch, Střední a Zadní vrch, Úhošťany, Lestkov a další. Někteří tato běžecká setkání berou jako kvalitní trénink v dlouhé zimní přípravě, jiní se jdou jen tak proběhnout s partou kamarádů. V poslední době jsme nejen ve světě, ale i v naší republice svědky vzrůstajícího zájmu o silniční a terénní běhy. Tento trend potvrdil i loňský ročník ZBP, i když je třeba říci, že účast tvořili především přespolní sportovci, převážně z okolí Karlových Varů, Chomutova a Mostu,“ prozradil za organizátory Čeněk Filingr.

Pohárový seriál závodů zakončila kombinace běhů na 3000 a 800 metrů. Oba se běžely na dráze kadaňského stadionu, která je velmi špatném stavu. Takže i v tomto případě šlo vlastně o terénní běh.

Vítězem závodu se stal Jakub Coufal z Atletiky Kadaň, který vyhrál oba běhy. Loňské prvenství v celkovém pořadí však neobhájil a skončil na druhém místě. Vítězem kategorie mužů se stal překvapivě Stanislav Wittmann ze Sportovního klubu Městské policie Kadaň.

„Standa absolvoval všechny běhy, což se nakonec v kombinaci s jeho vyrovnanými výkony ukázalo jako rozhodující. Další překvapení je na 3. místě, když za druhým Coufalem skončil amatérský běžec a pravidelný účastník poháru Pavel Černý z Kadaně,“ zhodnotil výsledky Čeněk Filingr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám