Hlavní obsah

Zoo Brno: Den hantezoo a 1000 mil pro jeden cíl

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den hantezoo (čti hantecu) připravila letos brněnská zoologická zahrada na sobotu 2. září. Speciální krmení komentované v brněnštině se uskuteční u medvědů kamčatských. V neděli 3. září bude v zoo doběh charitativní štafety 1000 mil pro jeden cíl. Poběží českoslovenští vlčáci a jejich chovatelé.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto - krmení medvědů kamčatských

Článek

V Beringii u expozice medvědů kamčatských se návštěvníci mohou těšit na mimořádné komentované krmení v brněnské mluvě, které začne v 10.30 hodin.

Kromě toho v rámci Dne hantezoo přibude v zoo dalších 7 popisků zvířat v brněnštině. K loňským cedulkám u majny rothschildovy, jespáka bojovného, plameňáka růžového, kajmánka trpasličího, krajty kobercové, želvy nádherné a medvěda ledního to budou navíc popisky u anakondy velké, klauna očkatého, medvěda kamčatského, orla bělohlavého, skunka pruhovaného, velblouda dvouhrbého a vlka hřivnatého.

Areál brněnské zoo si opět vybrali jako cíl pořadatelé charitativní štafety 1000 mil pro jeden cíl. Běh československých vlčáků a jejich chovatelů v délce 1600 kilometrů, který odstartoval 26. srpna, v Brně skončí.

Návštěvníci budou svědky doběhu posledního psího závodníka, který se očekává ve 14.00 hodin. Pro děti je připraven doprovodný program s fondem Krtek a s Klubem chovatelů československých vlčáků. Výtěžek z akce bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám