Hlavní obsah

Žluté trabanty po dobrodružných cestách světem doputovaly do Brna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kulturním centru Semilasso v Brně - Králově Poli, Palackého 126, bude od úterý 21. června k vidění výstava Trabantem kolem světa. Známá žlutá vozítka projela s cestovatelským týmem Dana Přibáně půl světa, ale vystavena budou poprvé až nyní.

Foto: Jiří Smutný

Dan Přibáň a trabant Babu

Článek

Přibáň projel se svými parťáky Hedvábnou stezku, Afriku, Jižní Ameriku a Austrálii a díky dokumentárním filmům z těchto cest se stal u nás velmi populárním cestovatelem.

„Snad na každé mojí přednášce se někdo ptá, jestli jsou naši trabanti někde k vidění a já je musím vždycky zklamat. Takže když přišli kluci ze Semilassa s nápadem na výstavu, byla to jasná volba. Je to další splněný sen,“ řekl Dan Přibáň.

„Návštěvníci budou mít možnost živě zhlédnout všechna expediční vozidla, která budou naaranžována do autentických situací, které jejich posádka v průběhu cest zažila. Výstava nabídne rovněž interaktivní prvky v podobě lanového mostu a dalších hravých částí expozice,“ informoval dramaturg výstavy Pavel Lojda.

Výstava si klade za cíl představit ucelenou formou vše, co Dan a jeho parťáci od úvodní myšlenky až dosud dokázali. „Tento nesmírně sympatický projekt dokazuje, že nic na světě není nemožné a že vůle je hodnota, která dokáže konkurovat penězům, moderní technice a konzumnímu digitálnímu životnímu stylu,“ uvedl Aleš Hrbek z pořádající agentury Glanc Music.

Na tiskové konferenci Dan Přibáň přiznal, že projet třeba Afriku se silným moderním terénním autem by bylo jednodušší, ale nebylo by to ono. Na dokonalém autě se nic nepokazí a nemusí se z něj vystupovat. S trabantem, který se každou chvíli rozsype, se člověk při jeho nekonečném opravování seznámí se spoustou zajímavým lidí, což člověka obohacuje.

Výstava bude otevřena v úterý 21. června a potrvá do neděle 18. září 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám