Hlavní obsah

Zloději brali nářadí, jízdní kola, pohonné hmoty i potraviny

Novinky, Pavel Jaňurek

Na Karvinsku se 12. července kradlo ve velkém. Zmizela nafta, ukradena byla jízdní kola, ale také nářadí, benzínová sekačka či potraviny v obchodě.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

V Českém Těšíně v Hradišťské ulici v městské části Koňakov se pachatelovým cílem stal odstavený pracovní stroj. V průběhu noci z pásového rýpadla odčerpal celkem 220 litrů nafty. Krádeží způsobil poškozené firmě škodu ve výši více než 7 tisíc korun.

Vzal potraviny, zmizela i sekačka

Muž ve věku 44 let odcizil v havířovském supermarketu potraviny v hodnotě 209 korun. Prostorem pro pokladny prošel bez zaplacení a poté byl přistižen ostrahou marketu. Muž se krádeže dopustil i přesto, že za obdobný čin byl v říjnu roku 2010 okresním soudem pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně na dobu šesti měsíců ve věznici s ostrahou.

Na Garážnické ulici pak jiný pachatel vnikl násilně do jedné z garáží, kde odcizil zahradní sekačku v hodnotě více než 27 tisíc korun.

Vykradené stodoly i novostavba rodinného domu

Zatím neznámý pachatel přelezl plot na Bohumínské ulici u rodinného domu v Rychvaldě. Dále pokračoval násilním vniknutím do přilehlé stodoly. S sebou odvezl dvě jízdní kola. Dále na ulici Stromořadí u jiného rodinného domu rozpletl oplocení. Pokračoval vloupáním do stodoly u domu. Odcizil dvě sekačky, tlakovou myčku, vibrační brusku a další věci.

"Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 54 600 Kč. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci," sdělila k případu por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí karvinské policie.

V Bohumíně pak policisté přijali oznámení o krádeži vloupáním do novostavby rodinného domu. Tam na Rychvaldské ulici doposud neznámý pachatel vnikl do neobývaného domu a odcizil nářadí jako vrtací kladivo, okružní pilu, motorovu pilu či křovinořez. Škoda přesáhla 20 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám