Hlavní obsah

Zloděj za bílého dne vykradl na Zlínsku trezor v rodinném domě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O téměř dva miliony korun obral v úterý 5. února dopoledne rodinu v obci na Zlínsku neznámý zloděj, který vypáčil trezor s penězi. Vloupání oznámila policii spolumajitelka rodinného domu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Prozatím neznámý zloděj vnikl do domu, vypáčil trezor a odcizil z něj finanční hotovost ve výši téměř dvou milionů korun. Za krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody by mohl pachatel strávit za mřížemi až osm let,“ informovala dnes mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Spolumajitelka rodinného domu přišla kolem poledne domů a uviděla otevřené dveře do garáže. Volala proto manželovi, zda byl doma. Poté si všimla, že jsou otevřené dveře do místností, které vedou z garáže.

„Na výzvu manžela se šla podívat do domu, zda nechybí trezor s penězi. Trezor žena spatřila s vypáčenými dveřmi. V místnostech byl nepořádek, a proto na nic nečekala a zavolala policii,“ vyjádřila se k události mluvčí.

Kriminalisté ohledali místo činu, zajistili stopy a vyslechli svědky. „Po bližším ohledání majitelé zjistili, že jim zloděj z trezoru odcizil zhruba 1 800 000 korun. Z jiných míst v domě ještě ukradl dalších třicet tisíc korun, elektroniku a hodinky za více než dvacet tisíc korun. Poškozením zařízení domu vznikla další škoda za třináct tisíc korun,“ dodala Monika Kozumplíková.

Zloděj nechal bez povšimnutí zlaté a stříbrné šperky, které zůstaly ležet vedle trezoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám