Hlavní obsah

Zloděj vykradl prodejnu stavebnin ve Zlíně, škody jdou do statisíců

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Vloupáním do prodejny stavebnin ve Zlíně se od pondělního rána 22. července zabývají zlínští kriminalisté.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Podle získaných informací pachatel odcizil peníze a šeky v hodnotě 238 tisíc korun, škoda, která vznikla poškozením dveří, zabezpečovacího systému a ostatních předmětů, činí 431 tisíc korun,“ informovala dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Paní, která má na starosti úklid v prodejně, přišla do zaměstnání krátce po páté hodině ráno. Dálkovým ovladačem nemohla odemknout příjezdovou bránu do areálu, šla proto brankou. Po vstupu do prodejny uviděla na zemi rozbitou pokladnu a rozsypané mince. Pak si všimla otevřených dveří do skladu, z prodejny proto odešla a zavolala správci majetku, který přivolal policisty,“ popsala událost mluvčí.

Policisté prohledali vnitřní prostory firmy, zjistili rozsah škod, které pachatel napáchal, a odebrali veškeré upotřebitelné stopy.

Policisté prohledali vnitřní prostory firmy, zjistili rozsah škod, které pachatel napáchal, a odebrali veškeré upotřebitelné stopy.

„Podle poznatků kriminalistů se zloděj dostal dovnitř vypáčením okna do administrativních prostor, uvnitř se pohyboval po prokopnutí dveří do všech kanceláří, které postupně prohledal. Následně se přesunul do prodejny, kde celý postup zopakoval,“ dodala Monika Kozumplíková.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. V případě vypátrání pachatele a jeho odsouzení mu za tyto trestné činy podle policejní mluvčí hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám