Hlavní obsah

Zloděj, který okrádal děti, skončil ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazební věznice poslal v minulých dnech soudce Okresního soudu ve Zlíně osmkrát trestaného recidivistu za okrádání dětí. Jeho mladší spolupachatelku čeká vyšetřování na svobodě.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zloděje vypátrali strážníci městské policie.

Článek

„Osmadvacetiletý muž ze Zlína společně s ženou o deset let mladší okradli dva nezletilé chlapce v Otrokovicích a ve Zlíně. Policejní komisař prověřuje ještě další dva případy, při nichž dvojice s největší pravděpodobností okradla osobu se zdravotním postižením. Muži hrozí až tříleté vězení, ženě trest odnětí svobody na dva roky,“ informovala v pátek 9. března policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil oba výtečníky z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství. „Koncem února před sedmou hodinou večer v Otrokovicích okradli nezletilého chlapce, s nímž společně vystoupili z autobusu. Obestoupili ho a požadovali po něm peníze. Hoch se podíval do peněženky, v tu chvíli mu z ní peníze vzali a odešli,“ popsala událost policistka.

Chlapec se doma svěřil rodičům, kteří zavolali na linku tísňového volání Městské policie v Otrokovicích. Strážníci za pomoci okradeného chlapce oba zloděje vypátrali v nákupním středisku v Otrokovicích. Policisté pak muže i ženu převezli do policejní cely a následující den je obvinili z trestného činu krádež.

Obvinění však zjevně nesplnilo svůj účel, protože oba v nekalé činnosti pokračovali dál. Pár dní nato, začátkem března, svůj čin zopakovali na jiném nezletilém chlapci, tentokrát ve Zlíně. Chlapec stál o půl druhé odpoledne na zastávce městské hromadné dopravy, oba obvinění k němu přistoupili a opět žádali peníze. Opakoval se podobný scénář jako v prvním případě.

„Přestože oba okradené chlapce připravili zloději o hotovost v řádu desítek korun, jedná se zavrženíhodný čin, protože si vybírali záměrně a cíleně lehce zranitelné oběti,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám