Hlavní obsah

Zlínský zámek zaplní o víkendu designéři. Začíná další Zlín Design Market

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již počtvrté hostí zámek přehlídku originální autorské tvorby. Zlín Design Market se o víkendu 9. a 10. prosince otevře všem, kteří mají zájem nakoupit si neotřelé výrobky od téměř 60 designérů. K mání budou šperky, oděvy, interiérový design, ekologické vychytávky, přírodní kosmetika a mnoho dalšího.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Širokou nabídku autorské tvorby od šedesátky českých a slovenských designérů nabídne 4. ročník Zlín Design Marketu. Na zlínském zámku se představí jak pravidelní vystavovatelé této přehlídky, tak i nové designérské značky.

„Projekt je určen pro veřejnost napříč všemi věkovými kategoriemi s cílem představit nové trendy na poli designu,“ uvedla za organizátory Miroslava Kupčíková.

Návštěvníci akce si budou moci zakoupit originální oděvy, módní doplňky, šperky, notesy, autorské knihy, prvky interiérového designu nebo longboardy. A že bude z čeho vybírat. Například šperky budou k dispozici z tradičních i neobvyklých materiálů - dřevěné, kovové, porcelánové, z kameniny, dřevěných uhlíků, překližky či kytarových strun.

Pro příznivce designu, kteří se budou chtít do tvorby vlastnoručně zapojit, jsou připraveny výtvarné workshopy. Pod vedením odborníků se mohou pustit do výroby broží, bloků, vánočních ozdob i přání. Workshopy jsou určeny pro dospělé i děti a k účasti na nich je nutná rezervace.

Další součástí doprovodného programu je přehlídka módní tvorby Ateliéru Design oděvu Univerzity Tomáše Bati. „Modely budou prezentovány formou performance a instalací jednotlivých kolekcí, které lze navštívit kdykoliv v jejich průběhu,“ doplnila Kupčíková. Samozřejmostí je také začlenění výstav, které na zámku právě probíhají.

Otevřena bude i výstava malířky Milady Schmidtové „Autoportréty a portréty“ a instalace sochaře Petra Stanického „Zpřítomnění“. Autor sám pak povede komentovanou prohlídku výstavy v sobotu 9. prosince v 15:00 hodin.

Novinkou doprovodného programu jsou pohybové aktivity pro děti a lekce jógy pro všechny generace připravené ve spolupráci s Pohybovým studiem Kinesis.

4. ročník Zlín Design Marketu má otevřeno v sobotu 9. prosince od 10:00 do 20:00 hodin a v neděli 10. prosince od 10:00 do 16:00 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Nové informace k výstavě budou průběžně zveřejňovány na Facebookovém profilu https://www.facebook.com/zlindesign. Rezervace k workshopům probíhá přes tlačítko „Rezervovat“ na stránkách http://www.zlin-design.cz/zdm_2017/doprovodny-program. Aby byla rezervace platná, je nutné uhradit účastnický poplatek ještě před zahájením workshopu.

V minulém roce se Zlín Design Marketu zúčastnilo přes 50 vystavovatelů z řad českých i zahraničních designérů (Slovensko, Japonsko). Dvoudenní akci navštívilo více než 4000 lidí.

Projekt vznikl jako platforma pro sdílení designových novinek díky obecně prospěšné společnosti Zlínský zámek, která ve spolupráci se Statutárním městem Zlín usiluje o znovuoživení zámku a zpřístupnění jeho prostor veřejnosti. 

Záštitu nad akcí převzala poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám