Hlavní obsah

Zlínský kraj investuje do modernizace silnic dalších téměř 140 miliónů korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Částku 138,7 miliónů korun obdrží Zlínský kraj ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Tyto peníze letos použije na opravy, rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy ve svém vlastnictví,“ uvedla krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Foto: Zlínský kraj

Ilustrační foto.

Článek

„Jsme velmi rádi, že se nám tyto peníze podařilo získat. Je to jednak konkrétní výsledek březnové návštěvy pana premiéra v našem kraji a také soustavného tlaku, který na vládu spolu s ostatními krajskými radními pro dopravu vyvíjíme v rámci Asociace krajů ČR,“ řekl náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Síť silnic II. a III. třídy v krajích je podle náměstka Botka dlouhodobě hluboce podfinancovaná a větší zapojení státu do její postupné modernizace je nezbytností. Proto je další dobrou zprávou, že se v současnosti připravuje memorandum, v němž by se měl stát zavázat k větší finanční podpoře silniční infrastruktury v krajích až do roku 2021.

Zastupitelstvo již schválilo podrobný rozpis akcí, na jejichž realizaci přidělené prostředky kraj využije. Připravilo ho Ředitelství silnic Zlínského kraje. Obsahuje celkem 42 akcí v celkové hodnotě 227,8 miliónu korun včetně rezervy.

Mezi stavbami, které hodlá kraj s přispěním peněz ze Státního fondu dopravní infrastruktury realizovat, je například rekonstrukce silnic mezi Morkovicemi a Litenčicemi nebo mezi Hlinskem pod Hostýnem a Jankovicemi na Kroměřížsku.

„Dále jde o téměř pětikilometrový úsek mezi Kudlovem a Březůvkami na Zlínsku, dvoukilometrový průjezdní úsek v Rudicích na Uherskohradišťsku nebo o opravu silničních mostů v Bystřici pod Hostýnem, Karolince, Valašské Bystřici a Pitíně,“ vypočítala krajská tisková mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám