Hlavní obsah

Zlínský HP Tronic rozdělil přes 340 tisíc dětem, handicapovaným a Alzheimercentru

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 341 tisíc korun nadělila pod vánoční stromeček potřebným lidem zlínská společnost HP Tronic. Při tradičním předvánočním jarmarku předal v pátek 21. prosince generální ředitel společnosti Daniel Večeřa symbolické šeky zástupcům tří zlínských organizací – Educo, Handicap a Alzheimercentrum.

Foto: Eva Herčková

Ředitelka organizace Educo Dagmar Machová přebírá symbolický šek od ředitele HP TRONIC Daniela Večeři při pátečním dobročinném jarmarku.

Článek

„Všechny tři organizace podporujeme delší dobu a spolupracujeme s nimi pravidelně. Jejich služba pokrývá různorodé oblasti, která si zaslouží naši pozornost, a to péči o seniory, znevýhodněné děti a handicapované. Částku 300 tisíc korun jsme věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 41 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou tomboly. Mimořádně jsme se letos rozhodli z celkové sumy podpořit ještě rodinu jednoho z našich spolupracovníků, který v minulých dnech nečekaně zemřel,“ uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP Tronic, která vlastní síť prodejen Datart, společnost ETA, e-shopy Kasa.cz a Hej.sk či Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.

Finanční dar od společnosti HP Tronic pomáhá organizacím financovat různé projekty. Zlínské Alzheimercentrum, poskytující sociální a zdravotní péči seniorům, využije prostředky k rozšíření služeb pro nové klienty. Středisku rané péče Educo, poskytujícímu terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, peníze pomohou uskutečnit nový projekt „Tým okolo dítěte“ a sdružení Handicap dar pravidelně využívá na zajištění prázdninového pobytu pro klienty.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, využila společnost HP Tronic tímto smysluplným způsobem již počtvrté. „I naši partneři tento přístup oceňují a podporují nás. Určitě v tom budeme pokračovat i v budoucnu,“ uzavřel generální ředitel společnosti HP Tronic Daniel Večeřa.

Reklama

Výběr článků

Načítám