Hlavní obsah

Zlínský baseballový klub zahajuje svou druhou sezónu v nových dresech

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseball Club COBBLERS (Ševci) Zlín vstoupil začátkem dubna oficiálně do své druhé sezóny. V nových dresech, které při této příležitosti hráči oblékli, odehrají již brzy i první zápasy Jihomoravského oblastního přeboru.

Foto: Cobblers
Článek

Po úspěšném startu v loňském roce, čeká na hráče zlínského baseballového klubu druhá sezóna se zbrusu novou výbavou.

„Nové profi dresy vycházejí z tradičních barev města Zlína - žluté a modré doplněné o barvu bílou. Pro domácí zápasy máme variantu světlou, hostovat budeme v barvách tmavých,“ uvedl hlavní trenér Cobblers Zlín Roman Meško.

Nové dresy hráčům v sobotu dopoledne oficiálně předali zástupci partnerských firem McDonald, Eurovia a Saic.

Nové dresy však nejsou jedinou novinkou, kterou klub pro hráče na tuto sezónu připravil. „Kromě nových pálek a výbavy pro zadáka, jsme rozšířili i trenérskou základnu a plánujeme také zprovoznění speciálního pálkařského tunelu, který funguje jako trenažér pro nadhozy,“ doplnil trenér.

Přestože je baseball ve Zlíně stále v plenkách, už za první rok své existence si zde získal řadu fanoušků a hráčů. Minulý rok nastupovalo do zápasů pod hlavičkou Cobblers 32 baseballistů.

„Momentálně hrajeme ve dvou kategoriích Děti U9 a Muži. Naši hráčskou základnu však průběžně doplňujeme a pečlivě si vybíráme nové hráče. Do budoucna bychom tým rádi rozšířili o další kategorii dětí do sedmi let,” řekl Roman Meško.

„Stále jsme bohužel limitováni místem a zázemím pro trénink. Do budoucna je proto naší prioritou, kromě rozvoje a posilování týmu, i vybudování prvního baseballového hřiště v regionu, které bude možné využívat i pro další sporty,” seznámil s dalšími dlouhodobými plány klubu.

První letošní zápasy odehrají hráči v polovině dubna. Mužská kategorie zahájí svůj letošní premiérový zápas podle plánu 18. dubna v Jihlavě. První derby v dětské kategorii U9 čeká na hráče kvůli nepříznivému počasí až 24. dubna, kdy se postaví proti brněnské Technice.

Baseball Club COBBLERS Zlín je první baseballový klub ve Zlínském kraji, který vznikl v roce 2013 s cílem přinést do regionu nový atraktivní typ sportu pro děti, mládež a aktivní sportovce, a současně i nové možnosti sportovního, kulturního a společenského vyžití pro širokou zlínskou veřejnost. COBBLERS mají momentálně hráče ve věku od 8 do 26 let, kteří trénují v prostorách atletického Stadionu mládeže ve Zlíně. Už ve své první sezóně se klub aktivně zapojil do zápasů České baseballové asociace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám