Hlavní obsah

Zlínská Základní umělecká škola Morava podporuje ZUŠ Open 2018

Novinky, Ivo Thurner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomyslné dveře celorepublikovému vystoupení fenomenálnímu, a již tradičnímu systému škol, tedy základním uměleckým školám, se otvírají ve čtvrtek 24. května. Za touto akcí stojí jméno hudební osobnosti světové úrovně, a to paní Magdaleny Kožené.

Foto: Ivo Thurner

Program ZUŠ Morava na ZUŠ OPEN 2018

Článek

Ve čtvrtek 24. května vypukne ve 350 městech v pořadí druhý celostátní happening základních uměleckých škol. Již teď je zřejmé, že bude překročen loňský rekord. ZUŠ Open se opět stane největší kulturní akcí tohoto druhu v ČR.

V předstihu v sobotu 12. května předvedly čtyři soubory a zástupci výtvarného oboru několika základních uměleckých škol vynikající výkony v rámci slavnostního zahájení MHF Pražské jaro na Kampě.

Základní umělecká škola Morava se připojuje k této bohulibé aktivitě. Bude vystupovat se svými soubory a žáky např. v Bílovicích, Velkém Ořechově, Želechovicích nad Dřevnicí, Fryštáku, Lukově, Kašavě, Hošťálkové a v Liptále. Ve Zlíně to bude dopoledne na Církevní základní škole a pak v nemocnici T. Bati. Chce tím deklarovat plnění její koncepce: učitel za žákem, a zachování či obnovení aktivní regionální kultury a kulturních tradic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám