Hlavní obsah

Zlínská nadace vydala knihu o zásadách Baťova systému řízení

Novinky, Jitka Zvolská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nadace Tomáše Bati ve Zlíně pokračuje ve své činnosti nakladatele literatury, která je inspirací nejen pro podnikatele. V lednu letošního roku vydala knihu Ing. Zdeňka Rybky, CSc. Základní zásady Baťova systému řízení. Je to již čtvrté vydání.

Foto: Jitka Zvolská

Obálka knihy Zdeňka Rybky

Článek

Autor Ing. Zdeněk Rybka, CSc. se narodil v roce 1927. Po ukončení povinné školní docházky (Komenského pokusná měšťanská škola ve Zlíně) se vyučil u firmy BAŤA, a.s. Prošel firemní internátní výchovou ve Zlíně a je absolventem Baťovy školy práce. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně a dále studoval na Vysoké škole ekonomické v Bratislavě, kde dosáhl hodnosti kandidáta věd.

Po největší část svého života pracoval v peněžnictví, kde prošel nejrůznějším pracovním zařazením až do nejvyšších funkcí. Při studiu ve všech pracovních zařazeních se zabýval moderními metodami řízení organizací.

V současné době je členem výboru klubu Absolventů Baťovy školy práce ve Zlíně. Posláním klubu je mimo jiné propagovat Baťovy metody práce a jeho filozofii s cílem přispět k rychlejšímu ekonomickému rozvoji.

Ukázka z obsahu knihy - názvy jednotlivých kapitol: Vychovatel, Výchova dorostu, Geniální životní rozhodnutí, Plánování, Řízení výroby a organizace podniku, Organizátor, Hospodářská filozofie, Obchodník, Stavitel a architekt, Filozof a politolog, Psycholog, Technický a organizační pokrok, Světovost, Doprava, Technika, Tomáš Baťa a morálka, Kázeň a sebekázeň, Tomáš Baťa a školství, Občan, starosta, veřejný činitel a vlastenec, Vznik společnosti pod názvem „Baťa a.s.“ ...

Tato kniha navázala na publikaci Antonína Cekoty Geniální podnikatel Tomáš Baťa. Nejen tyto knihy s inspirativní baťovskou tematikou si můžete zakoupit na e-shopu Nadace Tomáše Bati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám