Hlavní obsah

Zlínská Kovárna Viva získala významné ocenění

Novinky, Kateřina Martykánová

Zlínská Kovárna VIVA a. s. získala v závěru minulého týdne významné ocenění v soutěži Zaměstnavatel roku 2014. Firma, která se do soutěže přihlásila letos poprvé, se navíc umístila na předních pozicích a získala druhé místo ve Zlínském kraji v kategorii firem do 500 zaměstnanců.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Vyhlášení výsledků regionálních kol soutěže Zaměstnavatel roku 2014 proběhlo 29. května v Hranicích na Moravě a udělovala se zde ocenění pro firmy ze čtyř moravských krajů. Do soutěže se letos přihlásilo rekordních 152 firem, které musí splňovat celou řadu objektivně hodnocených kritérii.

„Víme dobře, že právě kvalitní a spokojení zaměstnanci jsou klíčem k úspěchu našeho podnikání,“ uvedl předseda představenstva Kovárny VIVA a. s. Zbyněk Rozsypal a dodal: „ I toto ocenění je pro nás důkazem, že cesta v oblasti rozvoje a řízení lidí, na kterou jsme před dvěma lety vydali, je správná. Velmi si vážíme toho, že se nám podařilo obstát v konkurenci tolika silných a úspěšných firem.“

Kovárna Viva v roce 2012 prošla personálním auditem, aktivně se věnuje řízení lidí, zakládá si na dobrých vztazích se zaměstnanci a podporuje jejich další rozvoj a vzdělávání. „V letošním roce bychom rádi dokončili proces implementace standardu Investors in People a získali mezinárodně uznávaný certifikát potvrzující vysokou úroveň firmy v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů,“ uvedla personální ředitelka Lenka Horáková.

Zaměstnanec je podle firemní strategie jednou ze základních hodnot společnosti. Její sociální program zahrnuje široké množství benefitů – od nadstandardní dovolené přes mimořádné prémie a příplatky až po úhradu lázeňské péče či možnost masáží přímo ve firmě.

Kovárna VIVA a. s. v současné době zaměstnává 330 pracovníků je přední českou průmyslovou kovárnou, která sídlí v místě původních strojíren ZPS Zlín v bývalém baťovském areálu. Aktivně spolupracuje i s odbornými školami, poskytuje zázemí pro odborné praxe studentům a usiluje o zachování strojírenských oborů v regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám