Hlavní obsah

Zlínská Kovárna Viva se zařadila mezi nejlepší zaměstnavatele v České republice

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínská průmyslová kovárna uspěla v celostátním kole soutěže Zaměstnavatel roku 2014. Po mimořádném úspěchu na úrovni Zlínského kraje, kde se umístila na druhém místě, získala nyní ocenění jako čtvrtá nejlepší firma v kategorii do 500 zaměstnanců v rámci celé České republiky.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Kovárna VIVA a. s. jako absolutní nováček soutěže zabodovala mezi rekordním počtem 152 firem, které se letos přihlásily a musely splnit řadu kritérií. Na ocenění Zaměstnavatel roku totiž dosáhnou pouze firmy, které nejen investují do svých zaměstnanců formou mezd či vzdělávání, ale jsou také společensky zodpovědné a konkurence schopné na trhu.

V kategorii do 500 zaměstnanců se navíc hodnotí firmy, které sice co do velikosti nejsou nijak významné, ale jejich personální práce si zaslouží zviditelnění a ocenění.

„Právě pro nás jsou obě ocenění v této prestižní soutěži důkazem, že personální procesy máme nastavené správně. A cesta, na kterou jsme se před dvěma lety v této oblasti vydali, má opravdu dobrý směr,“ uvedl předseda představenstva Kovárny VIVA a. s. Zbyněk Rozsypal a dodal: „Moc si vážíme toho, že se nám podařilo obstát v konkurenci tolika silných a úspěšných firem.“

Kvalitní a spokojení zaměstnanci jsou klíčem k úspěchu podnikání Kovárny VIVA. Proto také Kovárna VIVA v roce 2012 prošla personálním auditem, aktivně se věnuje řízení lidí, zakládá si na dobrých vztazích se zaměstnanci a podporuje jejich další rozvoj a vzdělávání.

„V letošním roce bychom rádi dokončili proces implementace standardu Investors in People a získali mezinárodně uznávaný certifikát potvrzující vysokou úroveň firmy v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů,“ řekla personální ředitelka Lenka Horáková.

„Zaměstnanec je podle firemní strategie jednou ze základních hodnot naší firmy. Proto taky náš sociální program zahrnuje široké množství benefitů – od nadstandardní dovolené přes mimořádné prémie a příplatky až po úhradu lázeňské péče či možnost masáží přímo ve firmě,“ sdělila personální ředitelka.

Kovárna VIVA a. s. v současné době zaměstnává 350 pracovníků a je přední českou průmyslovou kovárnou, která sídlí v místě původních strojíren ZPS Zlín v bývalém baťovském areálu. Specializuje na výrobu technologicky náročných zápustkových výkovků s vyšší přidanou hodnotou pro automobilový průmysl, hydrauliku, strojírenství...

Vyvíjí a vyrábí např. bezpečnostní díly pro BMW, Daimler, Scanii, Poclain Hydraulics, Kion (Linde) ZF Group a další prestižní firmy. Aktivně spolupracuje i s odbornými školami, poskytuje zázemí pro odborné praxe studentům a usiluje o zachování strojírenských oborů v regionu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám