Hlavní obsah

Zlínská jízdní policie se přestěhovala do hřebčince v Tlumačově

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddělení služební hipologie Zlín ve středu 17. října slavnostně zahájilo svou činnost v prostorách Zemského hřebčince Tlumačov na Zlínsku. „Přestěhovalo se sem z Pozlovic u Luhačovic, kde řadu let bylo v pronajatých prostorách,“ uvedla dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Slavnostní zahájení.

Článek

Program slavnostního otevírání nových prostor Oddělení služební hipologie Zlín zahájil včera v Zemském hřebčinci v Tlumačově slavnostní nástup jezdců na koních za tónů Radeckého pochodu od Johanna Strausse.

Při nástupu se předvedli nejenom policisté ze zlínské jízdní policie, ale i z jízdních policií z Prahy a Brna a také jezdci na koních z místního hřebčince.

„Program pokračoval předáváním Pamětních medailí k 25. výročí založení oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Medaile si z rukou náměstka ředitele pro vnější službu Bohdana Varyše převzaly více jak dvě desítky policistů a hostů,“ řekla policejní mluvčí.

Slavnostního otevření prostor se ujali ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček, ředitel služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR Martin Hrinko a ředitel Zemského hřebčince Tlumačov David Olejníček.

„Přítomní hosté měli možnost zhlédnout několik zajímavých ukázek dovedností jezdců na koních jak z hřebčince Tlumačov, tak našich kolegů z jízdní policie a také si prohlédnout prostory hřebčince i nové působiště kolegů z jízdní policie,“ dodala Lenka Javorková.

V republice jsou tři oddělení služební hipologie, kromě zlínského ještě v Brně a Praze. Zlínské oddělení má osm služebních koní a osm policistů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám