Hlavní obsah

Zlínská Cantica laetitia byla vyhlášena Sborem roku

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbor Cantica laetitia Zlín, který v posledních letech sbírá úspěchy na soutěžích u nás i v zahraničí, ocenil Hlavní výbor Unie českých pěveckých sborů. V rámci udílení Výročních sborových a sbormistrovských cen za rok 2014 zlínská Cantica laetitia získala Cenu Sbor roku v kategorii dospělých sborů.

Foto: Jan Nowak

Sbormistr Josef Surovík přebírá ocenění na loňském 26. ročníku výběrové soutěže Béla Bartók Choir Competition v Debrecenu.

Článek

„Je to příjemná zpráva. Jsem za to velmi rád, a doufám, že to bude motivace do další práce,“ sdělil potěšený sbormistr zlínského sboru Josef Surovík.

V nominacích na Sbor roku se objevil Akademický pěvecký sbor VŠB Ostrava, Imbus, Musica Oeconomica Pragensis, Pěvecké sdružení ostravských učitelek a Ženský komorní sbor Vox novus z Českých Budějovic.

V kategorii dětských sborů byl pak oceněn Kvítek působící při ZUŠ v Dačicích. Sbormistr Kvítku Dačice Vítězslav Hergesel byl i kmotrem nového alba zlínského sboru, které vyšlo loni v říjnu pod názvem „Oj, oj, oj“.

V loňském roce Cantica laetitia zvítězila na mezinárodní soutěži pěveckých sborů IFAS v Pardubicích, získala 2. cenu na 26. ročníku výběrové soutěže Béla Bartók Choir Competition v Debrecenu, přičemž první cena nebyla udělena.

Sbormistr a zakladatel sboru Josef Surovík obdržel v září 2014 Cenu primátora města Zlína za práci sbormistra a vynikající výsledky, které za deset let existence dosáhl se sborem Cantica laetitia. Pak následovalo v říjnu vydání nového alba sboru. 

V letošním roce se hudební těleso pod vedením Josefa Surovíka chystá na další dvě mezinárodní sborové soutěže v zahraničí. V první polovině května Cantica laetitia odcestuje do Bosny a Hercegoviny na 15. ročník mezinárodního sborového festivalu v Prijedoru s názvem „Zlatna vila“ a v říjnu se sbor vydá do belgického Maaschmellenu.

Více informací o sboru na:www.canticalaetitia.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám