Hlavní obsah

"Zlatý" Rampušák z Pivexu 2015 a speciál Zabíjačkové hořké potečou na hodech v dobrušském pivovaru

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pivovar Rampušák v Dobrušce otevře v sobotu 17. ledna letos poprvé své brány pro milovníky dobrého piva i typicky české kuchyně. Připraveny jsou oblíbené zabíjačkové hody a k nim samozřejmě patří celý sortiment vynikajících piv místní produkce.

Foto: Pivovar Rampušák (archiv)

Oblíbené zabíjačkové hody v pivovaru Rampušák jsou připraveny na 17.ledna.

Článek

Že pivo, které se rodí v útrobách dobrušského pivovaru, má mimořádnou kvalitu, se znovu potvrdilo na právě skončeném třiadvacátém ročníku soutěže o Zlatý pohár PIVEX 2015 a Zlatý soudek PIVEX 2015.

Vedení pivovaru Rampušák svým příznivcům oznámilo, že 14. ledna byl slavnostní Galavečer pivovarníků a sladovníků České republiky pro dobrušské pivo opravdu radostný: „Pro náš pivovar byl tento večer opět mimořádně úspěšný, protože v rámci degustace sudových piv v kategorii výrobců do 10.000 hektolitrů získalo naše pivo 12% Rampušák, nefiltrovaný světlý ležák 1. místo a ocenění ZLATÝ SOUDEK PIVEX 2015. Jsme na toto ocenění náležitě pyšní,“ hlásí do světa a je jasné, že na zabíjačkových hodech 17. ledna bude důvod k oslavě.

Stylová pivovarská restaurace bude při zabíjačkové sobotě otevřena od 10 do 20 hodin a na nádvoří opět proběhne prodej pochutin s sebou. Milovníci tradiční české kuchyně se mohou těšit na jitrničky, jelítka, prejt, ale i čerstvý řízeček či pečená žebírka nebo dokonce zabíjačkový guláš. V průběhu odpoledne pobaví přítomné harmonikář.

Stalo se již zvykem, že k většině podobných akcí v dobrušském pivovaru patří speciálně uvařené pivo. Ne nijak tomu bude i tentokrát. Vepřové pochoutky všeho druhu v žaludcích návštěvníků určitě skvěle pohladí speciál nazvaný „Zabíjačkové hořké“ a spolu s ním i Pivexem 2015 pozlacený nefiltrovaný Rampušák 12%.  

Reklama

Výběr článků

Načítám