Hlavní obsah

Zlaté jablko umožňuje nahlédnout do divadelního zákulisí

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční pohled za divadelní oponu Městského divadla Zlín nabízí v období od 7. do 16. října speciální expozice DO DIVADLA! Díky ní se prostory Zlatého jablka zaplnily kostýmy, rekvizitami a fotografiemi z inscenací a celé obchodní centrum se tak na čas proměnilo ve velkou divadelní scénu.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Jak vzniklo divadelní představení Sen noci svatojánské, co se musela naučit hlavní představitelka inscenace O Človíčkovi nebo jak se podílel na přípravách hry Palubní deník Hanzelky a Zikmunda sám Miroslav Zikmund? 

Tyto a další zajímavosti kolem příprav některých představení Městského divadla Zlín jsou právě k vidění prostřednictvím fotografií v hlavní galerii Zlatého jablka. Té ovšem dominuje monumentální model legendární tatrovky slavných zlínských cestovatelů v měřítku 1:1,5. U této expozice mohou návštěvníci využít divadelních sedaček opatřených audio zařízením, kde si mohou poslechnout úryvek z představení Palubní deník Hanzelky a Zikmunda.

Pozornosti však rozhodně neujde ani speciální fotokoutek se sochou kovového koně a torza dámského kostýmu, ve kterém se mohou návštěvníci vyfotografovat. Navíc je možné si po celém Zlatém jablku prohlédnout krásné kostýmy a scénografie současných inscenací Městského divadla.

Nejde ovšem jen o statickou ukázku toho, co se skrývá v útrobách divadla. V průběhu výstavy se totiž ve Zlatém jablku představí i členové divadelního souboru, a to 15. a 16. října během unikátních představení a v naprosto nečekaných rolích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám