Hlavní obsah

Zlatá tretra Ostrava hlásí: Atleti změří síly 20. června

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plném proudu jsou již přípravy na 58. ročník mítinku Zlatá tretra Ostrava, který se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích bude konat ve čtvrtek 20. června 2019. Opět se představí hvězdy světové atletiky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 7.12.2018 58. ročník mítinku Zlatá tretra Ostrava je v přípravě. Ve výřezu zleva: T.Kocembová - Netoličková ,A.Hoffmannová, S. Vrzalová.

Článek

Uplynulá 57. Zlatá tretra Ostrava byla v bodování kvality výkonů nejlepším mítinkem celého seriálu IAAF World Challenge. Nabídla skvělé rekordy mítinku ve výšce, dálce a kouli. Představili se na ní budoucí mistři Evropy z šampionátu v Berlíně.

První informační schůzce o novém ročníku Zlaté tretry Ostrava se 6. prosince zúčastnil zástupce Moravskoslezského kraje, náměstek hejtmana Lukáš Curylo, a náměstkyně primátora města Ostravy Andrea Hoffmannová, která má v gesci školství a sport. Oba, za kraj i město, přislíbili spolupráci, která je ve vztahu ke sportu dlouhodobá. Informační schůzku moderoval člen organizačního výboru ZTO Alfons Juck, sportovní manažer Zlaté tretry Ostrava.

První potvrzenou zahraniční hvězdou nadcházejícího ročníku je při své premiéře na Zlaté tretře Ostrava olympijská vítězka Shaunae Millerová-Uibová z Baham. Rozhoduje se, zda v Ostravě poběží 200, 300 nebo 400 metrů. Na to reagovala přítomná vynikající atletka a rekordmanka, ředitelka Centra individuální sportů Ostrava Taťána Kocembová-Netoličková. „Držím sice rekord ZTO z roku 1983 na 400 metrů časem 49,67, který ještě nebyl překonán, ale pokud se Shaunae Millerová-Uibová rozhodne běžet tuto trať, tak začínám mít obavu,” řekla s úsměvem.

Na 58. ročník Zlaté tretry Ostrava se těší běžkyně na středních tratích Simona Vrzalová, která zde vloni zaběhla své osobní maximum na 1 500 metrů - 4:04,82. Další potvrzenou hvězdou české atletiky je čerstvá česká atletka roku 2018, oštěpařka Nikola Ogrodníková. Obě patří mezi domácí elitu, navíc obě pocházejí z moravskoslezského regionu.

Vstupenky jsou již v prodeji

S předprodejem vstupenek se začalo 6. prosince. Cena, s výjimkou hlavní tribuny, byla stanovena na jednotnou sumu 200 korun. Pro děti do 15 let za 100 korun. Zavedeno je rodinné vstupné: dvě děti + dva dospělí za 500 korun. Na hlavní tribunu stojí vstupenka 1500 korun.

„Chtěl bych ještě upozornit, že v roce 2019 to bude 95 let od založení atletického oddílu Vítkovic. Je to pro ostravskou atletiku význačné výročí. Chceme Zlatou tretru s výročím spojit,” dodal předseda SSK Vítkovic, technický ředitel Zlaté tretry Ostrava 2019, místopředseda Českého atletického svazu Oldřich Zvolánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám