Hlavní obsah

Život k sežrání v klubu Atlantik

Novinky, Vladimír Šmehlík

Adaptaci slavného románu o hladu, pubertě, první lásce a snech Život k sežrání představí v Ostravě herec Lukáš Hejlík na scénickém čtení projektu Listování.

Foto: Jakub Holas - Listování

Lukáš Hejlík, Alan Novotný, Lenka Janíková

Článek

Novela Mikaëla Olliviera Život k sežrání popisuje strasti patnáctiletého Benjamina, tlustého teenagera, který řeší své problémy u „mekáče“ a čokoládovým dortem.

Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí na sedmiletý gympl a je v pohodě. Jen ostatní jsou trochu nervózní. Ben váží o dvacet kilo víc, než by měl. Nezbývá než nastartovat vůli, přečkat výsměch spolužáků a pokusit se zhubnout. A taky pozná svou první lásku, Claire.

Je tloušťka opravdu takový pech? Co se stane, když pro jednou člověk dietu poruší? A bude život poté krásný a snadný? Mikaël Ollivier přesně vyvážil román o francouzském "metráčkovi" současného světa, kde děti mohou mít všechno, co chtějí, a přitom jim často chybí to nejdůležitější.

Úspěšnou knihu vydalo v roce 2010 nakladatelství Baobab v překladu Erika Lukavského.  Život k sežrání uvede Klub Atlantik v úterý 17. ledna ve 20.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám