Hlavní obsah

Zimní dálková jízda veteránů měla zastávku také v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Ve dnech 20. až 25. ledna pořádá nizozemský automotoklub tradiční dálkovou jízdu veteránů s názvem The Winter Trial 2013, která je součástí FIA Trophy for Historic Regularity Rallyes.

Foto: Jaroslav Blažek

The Winter Trial 2013 v Pilníkově

Článek

Trasa letošního závodu měří zhruba 2250 km a vedla i královéhradeckým krajem - v úterý 22. ledna se jelo přes Pilníkov, kde v restauraci Slunce byl kontrolní průjezdní bod i krátká přestávka na občerstvení. Takže bylo možné si auta prohlédnout zblízka.

V této náročné asi nejtěžší veteránské rally byla k vidění krásná stará auta. Z těch známějších značek například Porsche 911 (1969), Porsche 911 T (1970), Jaguar MK II (1964), Jaguar MK X (1962), k vidění byly i různé modely dalších značek jako Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Mercedes, Toyota, Volvo. Dokonce nechyběl ani Austin Mini Cooper z roku 1969 s motorem o objemu pouhých 990 ccm.

Mezi nejstarší a nejkrásnější vozy ale patřily bezesporu vozy Bentley z let 1935 a 1936 a Alvis Speed 25 z roku 1936. U těchto vozů byli i odvážní řidiči a spolujezdci, protože jet zimní krajinou bez střechy, chce hodně odvahy a zapálení pro veterány. Také tato auta byla po příjezdu na pilníkovské náměstí přivítána spontánním potleskem diváků.

„Není vám při cestě zima? Vždyť je všude sníh a zima!“ divil jsem se. „Nás hřeje mládí," odpověděl řidič v teplém kožíšku.

Bylo sice mrazivé odpoledne, přesto se na auta přišlo podívat mnoho lidí z Pilníkova, ale i z širokého okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám