Hlavní obsah

Zima zasáhla naplno i Sušici

Novinky, Jan Kaše

Obrovské hromady sněhu, pozvolna zamrzající Otava, zasněžené silnice a závěje. Tak dnes vypadá „brána“ Šumavy.

Foto: Jan Kaše

Otava pozvolna zamrzá

Článek

Intenzivní sněžení, které v tomto týdnu zasáhlo Klatovsko a na řadě míst značně zkomplikovalo dopravu, se nevyhnulo ani Sušici, která je považována za symbolickou bránu Šumavy. A současné počasí to jen potvrzuje.    

Sníh je opravdu všude. Na sušickém náměstí je několik hromad sněhu, které sem byly nahrnuty při odklízení. Například před budovou zdejšího muzea dosahuje výška „sněhové hory“ přes dva metry. O ploše, kterou zabírá, ani nemluvě.

Počet parkovacích míst na náměstí se díky důkladnému úklidu sněhové nadílky snížil pouze minimálně. Trochu horší je pak situace v okolních ulicích, kde jsou po okrajích sněhové bariéry, nahrnuté od pluhů. Někteří majitelé zatím nevyprostili své automobily ze sněhového sevření, a pokud nepřijde obleva, tak budou muset vynaložit velké úsilí.

Na mrazivé počasí začala reagovat i Otava. I když zatím nezamrzla tak jako v prosinci minulého roku, led se na ní už začíná pozvolna tvořit. Jediné, komu nynější chladné počasí ani trochu nevadí, jsou kachny, které posedávají na ledových krách nebo plavou v řece.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám