Hlavní obsah

Žena spadla do splavu a topila se v Bečvě, život jí zachránila čtveřice mladých lidí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky mohla skončit nešťastná událost, která se stala v pondělí před 15. hodinou poblíž tenisových kurtů u řeky Bečvy ve Valašském Meziříčí. Pětadvacetiletá žena tam při venčení svého psa spadla do splavu a nemohla se dostat ven.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Topící se ženu našla ve vodě devatenáctiletá dívka, která si na pomoc zavolala své osmnáctileté kamarády z blízkého skateparku.

"Topící se žena byla asi dva metry od břehu. Skupinka mladých lidí zareagovala velmi pohotově. Chytili se za ruce, vytvořili řetěz a společnými silami ženu vytáhli na břeh. Jeden z mladíků následně zavolal rychlou záchrannou službu. Ke skupince zachraňujících v ten okamžik přišla další žena, která se k nim přidala a dávala ženě, která byla v bezvědomí, umělé dýchání až do příjezdu záchranky," sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vysílenou ženu ve vážném stavu převezli zdravotníci do nemocnice. "Mladým lidem (dvěma 18letým mužům z Veselé a Velkých Karlovic a dvěma 19letým dívkám ze Vsetína a Valašského Meziříčí) patří za záchranu tonoucí ženy velké poděkování a pochvala. Všichni se zachovali velmi duchapřítomně a pohotově a rozhodně jim nechyběl ani kus odvahy", dodala mluvčí

Reklama

Výběr článků

Načítám