Hlavní obsah

Žena se ubránila znásilnění, policie žádá o pomoc při pátrání po útočníkovi

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znásilnit dvaadvacetiletou ženu v Praze 5 se v neděli 29. května pokusil dosud neznámý pachatel. Žena se útočníkovi aktivně bránila a tak svůj čin nedokonal. Policie nyní žádá o pomoc.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobný portrét pachatele pokusu znásilnění.

Článek

Mladá žena procházela v půl šesté ráno kolem zastávky MHD K Peluňku v Praze 5, když si ji všiml neznámý útočník. Ten ženu doběhl v zahrádkářské kolonii v ulici Josefa Houdka a oslovil ji. Dotazoval se ženy, zda nechce nového přítele, ta jej odmítla a zrychlila svou chůzi.

Z neznámého ctitele se v mžiku stal útočník a popadl ženu za rameno a vtáhl ji násilím do blízkého křoví u Lipanského potoka. „Žena křičela, tak jí útočník zakryl ústa rukou a snažil se jí rozepnout kalhoty. To se mu ale nedařilo, dívka se aktivně bránila. Povalil ji tedy na zem, lehl si na ni, a protože neustále křičela o pomoc, udeřil ji několikrát do obličeje. Přitom jí přikazoval, aby mlčela. Osahával ji na intimních partiích a snažil se ji znásilnit,“ popsala případ tisková mluvčí policie Eva Miklíková.

Útočníkovi se ženu nakonec nepodařilo podmanit také proto, že útočníka několikrát kopla botou do obličeje. Muž poté utekl směrem na Zbraslav. Žena utrpěla několik drobných ran a značné psychické trauma.

„Kriminalisté pátrají po neznámém holohlavém muži ve věku kolem 30 let, střední, mohutné, přibližně 185 cm vysoké postavy, kulatého obličeje, který měl v době činu oholen, světlé pleti a světlých očí. Hovořil česky bez přízvuku a vady řeči. Pravděpodobně se jedná o kuřáka. Oblečen byl do šedého trička bez nápisu a dlouhých zelených maskáčových kalhot,“ sdělila o útočníkovi Miklíková.

Policie také zachytila několik indicií, že muž se po tomto přepadení objevil znovu na místě činu a tudíž se domnívá, že má k tomuto místu osobní vztah.

Pokud mají občané povědomí o totožnosti podezřelého nebo svědectví k případu, mohou volat na linku 158. 

Reklama

Výběr článků

Načítám