Hlavní obsah

Žena s prasečí chřipkou porodila předčasně císařským řezem

Novinky, Leona Roháčková

V prostějovské nemocnici je anesteziologicko-resuscitačním oddělení hospitalizovaná ve vážném stavu jednatřicetiletá žena s prasečí chřipkou. Lékaři jí v neděli provedli císařský řez a na svět přivedli zdravé dítě. V pátek 18. ledna zde stejné chorobě podlehl pětapadesátiletý muž. Nemocnice vyhlásila zákaz návštěv.

Foto: Nemocnice Prostějov

Ilustrační foto

Článek

Ženu nemocnice přijala ve 34. týdnu těhotenství. „Kvůli jejímu vážnému zdravotnímu stavu lékaři v neděli provedli císařský řez a na svět přivedli zdravé dítě. Lékaři u něj virus prasečí chřipky nezjistili,“ uvedla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Žena podle lékařů trpí virovým zápalem plic, který je nejzávažnějším typem chřipky a na rozdíl od bakteriálního se velmi špatně léčí, protože na něj nezabírají antibiotika. „Pacientka je napojena na dýchací přístroj a je pod intenzivní kontrolou," dodala mluvčí.

V prostějovské nemocnici se jedná o druhý případ prasečí chřipky. V pátek zemřel na anesteziologicko-resuscitačním oddělení pětapadesátiletý muž, který rovněž trpěl virovým zápalem plic. Nemoci podlehl i přesto, že mu byla nasazena léčba v podobě antivirotik RELENZA a umělé plicní ventilace.

Vzhledem k výskytu akutních respiračních infekcí v prostějovském regionu vyhlásila prostějovská nemocnice zákaz návštěv pro všechna oddělení až do odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám