Hlavní obsah

Zemědělský svaz ČR s Výzkumným ústavem živočišné výroby připravil výtvarnou soutěž

Novinky, Jana Sixtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemědělský svaz ČR pod hlavičkou projektu Zemědělství žije! ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v.v.i. v Praze-Uhříněvsi v rámci Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů zvířat Ministerstva zemědělství ČR připravil pro žáky ZŠ další ročník výtvarné soutěže se zemědělskou tematikou.

Foto: Jana Sixtová

V roce 2015 vyhrála Zita Králová ze ZŠ Chodovická v Praze tímto obrázkem 3. místo

Článek

Letošní obrázková soutěž se týká tématu „Národní plemena skotu, prasat, ovcí a koz“ a jejím cílem je představit laické veřejnosti a zejména dětem národní plemena hospodářských zvířat.

Soutěž je určena pro první i druhý stupeň základní školy. O vítězích rozhodne internetové hlasování. Vítězné obrázky budou vystaveny na Národní výstavě hospodářských zvířat, která se uskuteční 11. až 14. května na brněnském výstavišti. Na výherce čekají rozmanité věcné ceny.

Obrázky lze posílat do 24. března na adresu Zemědělského svazu ČR. Podrobná pravidla naleznete na webu: www.zemedelstvizije.cz a www.vuzv.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám