Hlavní obsah

Železný prajzák 2016 - skvělý triatlon v Dolním Benešově u Hlučína

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V městečku Dolní Benešov u Hlučína se o víkendu konal skvěle připravený triatlon pod názvem Železný prajzák 2016. Pořadatelé připravili závod na severní straně štěrkovny v Dolním Benešově poblíž rybníka Nezmar. Závodu se v sobotu 9. července zúčastnilo 193 dospělých a 23 dětí.

Foto: Josef Zajíc

Dolní Benešov u Hlučína 9.7.2016. Triatlon Železný prajzák 2016. Vše připraveno, včetně sprch!

Článek

Pořadatelé mysleli na všechno a závod připravili skvěle. Již od samotného rána chystali stojánky pro kola v areálu zámku a zámeckého parku v Dolním Benešově, kde byl cíl triatlonu Železný prajzák 2016, dětského závodu, vyhodnocení všech kategorií a večerní karneval.

Start triatlonu byl na severní straně štěrkovny. Plavci měli vyznačenou trať na 250 m a startovali ve dvou vlnách. Ve 13 hodin odstartovali první plavci.

Hladina jezera se začala vařit všemi možnými plaveckými styly od kraulu, ouška  až po klidná a pohodlná prsa. Zhruba po čtyřech a sedmi minutách plavci vyběhli ke svým stojánkům.

Rychle se odstrojili, přezuli a hup na připravená kola a odjeli postupně do terénu na 22kilometrovou náročnou a kopcovitou část prokládanou prudkými sjezdy. Než dorazili do cíle, museli absolvovat poslední kopec, pak odložili kolo do stojanů, převlékli boty a vydali se na běžecký úsek tratě.

Trasa běhu v délce 4 km byla vyznačena v poměrně náročném terénu. Zatímco závodnici začínali v chladnějším počasí, kdy místy drobně a krátce pršelo, do cíle dobíhali již za pěkného, teplého, příjemného počasí chlazeni mírným vánkem.

Závodu se zúčastnili v kategorii dospělých jak výkonnostní závodnici, tak rekreační běžci a také ti, kteří si přišli vyzkoušet, co jejich tělo vydrží. Z Ostravy se zúčastnila skupina výkonnostních sportovkyň z atletického klubu SSK Vítkovice, které trénuje  Gustav Šulc.

„Máme konec půlky běžecké sezóny a vlastně jsme si přišly odpočinout a vyzkoušet si jiný druh sportu. Z oddílu běžela Simona Vrzalová, Alena Kolegová, Iveta Neprašilová, Adéla Voráčková, Lenka Ondrašíková a Hana Legerská,” představila účastnice závodu z Ostravy Kateřina Bluchová.

„Pro mě bylo nejnáročnější plavání. Je to nezvyk tak daleko plavat, pak přestoupit na kolo a po 22 kilometrech zase běžet. Přestože jsem zvyklá běhat, trošičku mi trvalo, než jsem nohy rozběhla,” komentovala svůj běh Kateřina - nakonec obsadila třetí místo.

Po doběhu dospělých pořadatelé odstartovali dětský běh, kterého se zúčastnilo 23  malých závodnic a závodníků ve věku od 6 do 14 let. Malí závodníci běželi duatlon složený z běhu, jízdy na kole a znovu běhu. Na kole museli absolvovat do cíle tentýž kopec jako dospělí. Všichni to zvládli.

Výsledky - ženy:

1. Klára Kubínová, Novatop Ghost - 1:16:22,4 2. Hana Fialová, Eleven - Mercedes-Mitas Team - 1:18:57,4 , 3. Kateřina Bluchová, Ostrava - 1:20:18,43

Výsledky - muži:

1. Marek Ryška, Mountaintime.cz, Vendetta team - 1:05:25,40, 2. Jakub Boček, Bolatice - 1:06:22,40, 3. Jaroslav Sedlář, Novatop Lapirre - 1:06:32,15

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám