Hlavní obsah

Zdravotnické batohy využijí plzeňští strážníci při poskytování první pomoci

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Plzeň 3 spolu s ostatními velkými plzeňskými obvody věnoval strážníkům Městské policie Plzeň zdravotnické batohy. Ve čtvrtek 26. listopadu uspořádala Městská policie Plzeň a Zdravotní asistenční služba Rescue o. s. Plzeň školení pro strážníky zaměřené na správné poskytování první pomoci.

Foto: MP Plzeň
Článek

„Radní našeho obvodu odhlasovali nákup osmi kusů resuscitačních brašen, které jsme věnovali Městské policii Plzeň. Brašny jsou plně vybaveny potřebným zdravotnickým materiálem a umožní strážníkům v případě nutnosti včas poskytnout pomoc před příjezdem rychlé lékařské pomoci,” informoval starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Strážníci Městské policie Plzeň se stále častěji ocitají v situacích, kdy je potřeba poskytnout první pomoc. Ať už jsou to fyzické konflikty se zraněním v problémových nočních podnicích či pomoc starým lidem, ke kterým vyjíždějí v rámci tísňové linky seniorů.

„Chtěl bych poděkovat Michalu Řepkovi ze Zdravotní asistenční služby a celé komisi bezpečnosti na našem obvodě, která jako první ve městě iniciovala projekt se zdravotnickými batohy. Systematickou podporou městské policie chceme naplňovat jednu z našich priorit a tím je bezpečnost v obvodu,” dodal místostarosta centrálního obvodu David Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám