Hlavní obsah

Zdravotní prověrku od hlavy až k patě nabídne Den zdraví Polikliniky Agel v centru Ostravy

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prověrku zdravotního stavu si mohou v pondělí 28. května dopřát všichni zájemci. Poliklinika Agel Ostrava na Tyršově ulici pořádá Den zdraví zaměřený na preventivní vyšetření široké škály lékařských oborů.

Foto: Radka Miloševská

Akce je určena jak všem zdravým lidem, kteří se chtějí pouze ujistit o své dobré kondici, tak i všem, kteří na sobě pozorují nějaké obtíže.

Článek

Akce bude probíhat od 9.00 do 17.00 hodin. Zájemci mohou přicházet bez předchozího objednání do 1. patra polikliniky, kde bude k dispozici koordinátor akce.

Chybět nebude například vyšetření kožních znamének, ultrazvuková vyšetření ledvin, močového měchýře či prsu, měření cholesterolu a krevního tlaku či denzitometrie zjišťující hustotu kostí.

„V rámci Dne zdraví se budeme soustředit především na oblast interního lékařství. Návštěvníkům přitom budou k dispozici jak bezplatná vyšetření, tak i poradenství. Odborní lékaři z jednotlivých oborů zde budou k dispozici během celé akce a budou nejen vyhodnocovat výsledky vyšetření, ale budou k dispozici i pro veškeré dotazy,“ uvedla Marie Sladká, hlavní sestra Polikliniky Agel Ostrava.

Akce je určena jak všem zdravým lidem, kteří se chtějí pouze ujistit o své dobré kondici, tak i všem, kteří na sobě pozorují nějaké obtíže. „Pokud někdo například dlouhodobě odkládá obtíže s tlakem, má podezřelé kožní znaménko nebo pochybnosti o stavu svých močových cest, může využít Dne prevence a nechat se vyšetřit bez objednávek a zdarma,“ zve Marie Sladká s tím, že prevenci by lidé rozhodně neměli podceňovat. Právě včasný záchyt nemoci a odborná léčba v raném stádiu totiž v řadě případů přímo rozhoduje o tom, nakolik bude léčba úspěšná.

Den zdraví Polikliniky Agel v Ostravě zahrne konkrétně vyšetření kožních znamének, poradenství k prevenci vzniku kožních nádorů a ochraně před sluncem, ultrazvukové vyšetření ledvin a močového měchýře, vyšetření glykemie i cholesterolu, vyšetření krevního tlaku, ultrazvukové vyšetření prsu a vyšetření denzitometrie, které pomáhá odhalit řídnutí kostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám