Hlavní obsah

Žďárští stolní hokejisté jsou na prahu nové sezóny

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední akce kalendářního roku 2013 ve šprtci na Vysočině se uskutečnila ve Žďáru nad Sázavou 28. prosince. Domácí tým BHL Žďár nad Sázavou, s podporou města, zde pořádal svůj úvodní turnaj nové sezóny Českého poháru ve šprtci - Vánoční pohár.

Foto: Tomáš Vítámvás

Vánoční pohár 2013 ve šprtci, Žďár nad Sázavou

Článek

Patnáctého ročníku Vánočního poháru, který se tradičně koná na konci kalendářního roku, se tentokrát zúčastnilo 18 hráčů, kteří se utkali klasickým turnajovým pavoukem. I letos se na tomto turnaji setkali hráči současní i bývalí, stejně jako v minulých letech. Mladí hráči získávali zkušenosti, ti starší usilovali o zápis do historických statistik.

Turnaje se neúčastnil obhájce loňského prvenství Macháček. Nechyběl však druhý v pořadí Homolka. Ten letos již neponechal nic náhodě a dokráčel si vcelku s přehledem až do finále, kde porazil Pavla Doležala, bývalého prvoligového hráče Žďáru nad Sázavou. Na třetí příčce se umístil Vojtěch Ludvík. Nejlepším starším žákem se stal Jaroslav Vocásek a nejlepším mladším žákem Jiří Koubský.

V sobotu 18. ledna se výprava 13 hráčů ze Žďáru nad Sázavou vydala bojovat o body do kvalifikace Mistrovství ČR ve šprtci do Luštěnic u Mladé Boleslavi. Turnaje se obvykle účastní větší množství hráčů žákovských kategorií, takže to bylo ideální místo, kam vyrazit s žáky.

Na turnaji se nejvíce dařilo Zdeňku Bednářovi z Mostu. Na místě druhém se umístil Jaromír Foltýn jun. (Stochov-Pečky) a na třetím místě zástupce Žďáru nad Sázavou, Robin Homolka. Ten tak získal velmi cenné umístění. To je teprve druhým za dobu, kdy se účastní turnajů Českého poháru. Homolka sice již dvakrát zvítězil na turnajích kategorie Expres. Ty jsou však spíše místní záležitostí, proto je každý úspěch z turnajů ČP 12 a ČP 36 ceněný mnohem více.

V dalším týdnu čekalo zakončení sezóny 2013 hráče Nového Veselí, kteří v úterý 21. ledna sehráli na základní škole v Novém Veselí finálový turnaj nejlepších osmi hráčů základní části Obecní ligy Nového Veselí ve šprtci. Vítězem finále se stal obhájce trofeje David Neuer, který získal stejně bodů jako druhý Martin Svatoň, ale díky lepšímu vzájemnému zápasu získal trofej David.

V pátek 24. ledna se v ZŠ Švermova konalo finále Extraligy Chemoplast 2013, která se hraje ve Žďáru nad Sázavou a v jeho okolí. Soutěžit o trofej dorazilo osm nejlepších hráčů po základní části ze Žďáru nad Sázavou, Nového Veselí a Vatína. Nejvíce se dařilo dvojici nejlepších hráčů Jaromíru Nedvědovi a Marcele Kabrdové. Ti nejlépe zvládli nástrahy turnaje a utkali se spolu ve finále. V tom se více dařilo dvojnásobnému vítězi Nedvědovi, který tak pokračuje ve svém kralování v disciplíně rod-hockey – Chemoplast na Vysočině.

Na závěr se setkali také nejlepší dva hráči Obecní ligy Vatín, aby se spolu ve finálovém zápase utkali o trofej pro nejlepšího hráče ročníku 2013. Finále jednoznačným výsledkem 11:2 ovládl nad Michalem Sobotkou Jaromír Nedvěd.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám