Hlavní obsah

Žďárský billiard hokej hrál o body na Czech Open v Mostě

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči billiard hokeje ze Žďáru nad Sázavou se o uplynulém víkendu účastnili mezinárodního turnaje Czech Open v Mostě, kde se hrálo o body do Českého poháru 2010 a o body do mezinárodní WTHA tour.

Foto: Tomáš Vítámvás

Martin Kučera (SHL Brno) při zápase s hráčem Frýdku-Místku

Článek

Po víkendu ve znamení soutěží družstev (9. a 10. října), kdy domácí tým BHL ZEKATEL hrál o poslední body v sezoně 1. ligy družstev v Ostravě a následně druholigový tým BHL A. Počtová Žďár nad Sázavou bojoval v Boskovicích, se zástupci Žďáru vydali v sobotu 16. října do Mostu na Czech Open bojovat o body do kvalifikace pro MČR 2010.

Sešli se zde účastníci nejen z celé ČR, ale také z Polska, Švédska a Japonska. Z hráčů Žďáru se nejvýše umístil Tomáš Vítámvás, který prohrál s později stříbrným Jakubem Davidem z Boskovic. Ten ve finálovém souboji podlehl Miroslavu Škorpíkovi 2:3 až v závěrečném penaltovém rozstřelu.

Díky bodovým ziskům už mají prakticky jistou účast na MČR 2010 v Ostravě mladší žák František Macháček a v ženách Petra Zajíčková, která zároveň bojuje o vítězství v Českém poháru 2010.

Povinnou účast na IV. kvartálním turnaji v Ostravě ještě budou muset absolvovat Marcela Kabrdová a v kategorii starší žáci Michal Martinčič. Starší žák Robin Homolka a muž Vojtěch Ludvík pak budou ještě v závěrečném podniku kvalifikace MČR 2010 muset bojovat o postupové příčky. Podobně je na tom v kategorii muži také Jan Vítámvás, který však bude hrát naopak o to, aby z postupových příček nevypadl.

Pro všechny zájemce pořádá místní tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou v neděli 31. října turnaj českého poháru na ZŠ Švermova, který je určen hráčům z řad začátečníků i pokročilých.Informace o turnajích a místních soutěžích jsou k dispozici na http://www.bhlzdar-sprtec.wz.cz/ a na www.ushsbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám