Hlavní obsah

Zbrusu nový skiareál v Koutech o víkendu otestovali první lyžaři

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novotou vonící lyžařský areál Kouty otevřel v sobotu poprvé své svahy veřejnosti. Přes dva tisíce nedočkavců vyzkoušelo během víkendu dvoukilometrovou sjezdovku a šestisedačkovou lanovku. Zahájení provozu se nevyhnulo porodním bolestem, lidé ale mohli odjíždět spokojení.

Foto: Tereza Schreiberová

Skiareál Kouty zasněžuje doslova o stošest

Článek

Dva týdny před slavnostním otevřením skiareálu Kouty mohli místní svahy vyzkoušet první milovníci zimních sportů. Sněhová nadílka a umělé zasněžování umožnily otevřít první dvě sjezdovky. Za zlevněné permanentky tuto možnost využily téměř dvě tisícovky nadšenců.

První dny provozu nebyly úplně bez komplikací. Problémy vznikaly u pokladen i u vleků. Několik lidí si na Facebooku stěžovalo i na kamení na sjezdovkách, což bylo způsobeno nedostatkem sněhu a náporem lyžařů, kteří nestabilní povrch hned v sobotu rozjezdili. Výsledek prvního lyžařského víkendu si ale řada dalších nemohla vynachválit.

Lyžařský areál zůstává v plném provozu i přes pracovní týden, kdy bude možné navštívit také večerní lyžování. Ceny permanentek jsou velmi příjemné, celodenní dospělá stojí 399 Kč, dětská 199 Kč a večerní lyžování je pro dospělé za rovnou stovku, děti večer lyžují gratis.

Reklama

Výběr článků

Načítám