Hlavní obsah

Zazvoňte si v Mníšku na zvon přání a naděje a odneste si Betlémské světlo

Novinky, Jana Digrinová

Vánoce, Vánoce přicházejí... A přicházejí rychle. Než se stačíme vzpamatovat, bude po všech oslavách a vrátíme se k běžným každodenním povinnostem. Pojďte si užít příchod Vánoc a prodloužit si trošičku sváteční období. Bohatě a už tradičně vám tuto možnost nabízí Mníšek pod Brdy.

Foto: Jana Digrinová

Na mníšeckém Knoflíkovém trhu jsou platidlem knoflíky.

Článek

V neděli 12. prosince v 15.00 hodin v kostele sv. Václava začíná Adventní koncert. Vystoupí Podblanický Smíšený sbor z Kondrace. Zazní Dvořák, Smetana, Mozart i koledy.

Program na tento víkend připravil i barokní zámek. Pokračují Vánoční prohlídky i podvečerní prohlídky s živými pohádkovými bytostmi, které jsou velmi oblíbené a je třeba si je rezervovat dopředu. Více na www.zamek-mnisek.cz.

Sobota 18. prosince bude ve znamení tradičního vánočního Knoflíkového trhu na náměstí F. X. Svobody. Své výrobky za knoflíky, vyměněné v Knoflíkové bance, budou prodávat děti. Udělejme si na ně čas a kupme si jejich výrobky. Děti tak získají nějaké svoje finanční prostředky a mohou za ně nakoupit malé vánoční dárky nejen svým rodičům, babičkám a dědům, ale taky svým kamarádům.

Kulturní program zahájí Mníšecký chrámový sbor a navazovat budou mateřské školy, základní škola i spolky Rorejs a Křoví. Čeká vás vernisáž vánočních stromků, které si vyzdobí mateřské školy, základní školy, Mateřské centrum. Jak se jim zdobení vydařilo si budete moci prohlédnout a soukromě zhodnotit právě v sobotu na společné akci.

Mníšek bude mít své Betlémské světlo. Světlo z Betléma v Izraeli přivezou skauti a vy si ho můžete ve svých lucerničkách odnést do svých domovů.

Máte-li nějaké velké přání, vyslovte je na náměstí. V jedné z kapliček v kostelní zdi bude připravený Zvonek přání a naděje. Zastavte se na náměstí, vyslovte své přání a zazvoňte si na zvonek. Vaše přání poletí do nebe a snad utvrdí vaši víru v jeho splnění. V kostelní zdi se můžete potěšit živým Betlémem, který připravil spolek Rorejs. K vidění budou nejen jesličky, ale především tři mudrci, králové, kteří se přicházejí Jezulátku poklonit a zazpívat.

Více informací najdete na stránkách města www.mnisek.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám