Hlavní obsah

Zázraky vína v Novém Strašecí

Novinky, Jana Kočová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo má rád víno, kdo má rád dobré jídlo, ten má rád život. Takové je motto Zázraků vína, které pořádá město Nové Strašecí 30. května od 14:00. Sjedou se vyhlášení vinaři z Čech i Moravy a doplní je dva elitní kuchaři Petr Hajný a Zdeněk Jánský se svými lahůdkami, oba místní rodáci.

Foto: Jana Kočová

Nové Strašecí náměstí

Článek

Výběr vinařů dávat tušit, že premiéra Zázraků vína bude stát za to. Představí se Arcibiskupské zámecké víno Kroměříž, Vinné sklepy Kutná Hora, zajímavá vína, včetně značky slavného herce Karla Rodena, a také výborné sýry s sebou přiveze Adámkovo vinařství.

Na Zázracích vína se objeví i vína z mělnického vinařství Kraus. Těšit se můžeme také na Rajhradská klášterní vína, na vína pana Vybírala z Vinařství sv. Tomáše z Malých Žernosek nebo vína z obce Kvíc u Slaného, kde už po dvě desetiletí vyrábí příjemná vína pan Rychtařík.

Zakoupenou vstupenku, vymění návštěvníci za vstupní balíček v den akce. V balíčku každý mimo jiné získá skleničku na víno, kupóny k degustaci vín, zvýhodněnou cenu na další kupóny i nižší cenu jídla u kuchařů, vstup na večerní koncert.

Zázraky vína doplní bohatý kulturní program. Jako předzvěst Zázraků vína budou zahájeny výstavy malířky Daniely Šafránkové a hrnčíře Petra Volfa. Nově se otevřou dveře starého trezoru, který je zde z dob, kdy v někdejší budově hospodářské záložně sídlila pobočka Státní banky československé.

Během odpoledního programu vystoupí soubor Čtyřlístek, dechovka z německého Weldenu, mistr světa ve street dance Václav Nágl. Čeká nás také zajímavé povídání o pozitivním vlivu pití vína na náš organismus s kardiologem prof. Milanem Šamánkem. Připraveny jsou i soutěže pro návštěvníky nebo losování dvou atraktivních zájezdů.

Vstupenky už jsou v předprodeji a jejich počet je z kapacitních důvodu omezený. Takže přesně podle hesla: Kdo dřív přijde, ten...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám