Hlavní obsah

Zazděný trám v komíně zapříčinil požár rodinného domu ve Spytihněvi na Zlínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Požár rodinného domu ve Spytihněvi na Zlínsku likvidovaly ve čtvrtek 7. února dopoledne tři hasičské jednotky. „Při požáru, který způsobil škodu za 200 tisíc korun, nebyl nikdo zraněn,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kuchyně zasažená požárem.

Článek

„Vyšetřovatel hasičů zjistil, že příčinou požáru byl dřevěný trám zazděný do komína, který se při topení zahříval, až došlo k jeho vznícení a poté k požáru kuchyně,“ uvedla mluvčí hasičů.

Oznámení o tom, že ve Spytihněvi hoří rodinný dům, přijali hasiči v jedenáct hodin dopoledne. Operační důstojník HZS Zlínského kraje vyhlásil požární poplach profesionálním hasičům ze stanice Otrokovice a dobrovolným jednotkám z obcí Babice a Spytihněv.

„První u požáru byli místní dobrovolní hasiči, kteří k jeho hašení použili vysokotlak a jeden C-proud. Následně po nich přijeli profesionální hasiči a k zásahu využili i automobilový žebřík. Velitel zásahu potvrdil požár kuchyně, kde došlo k prohoření mezistropních prostor až na půdu domu,“ sdělila Lucie Javoříková.

Hasiči pak vyklidili i místnost přilehlou ke kuchyni, aby nedošlo k poškození nábytku při rozebírání stropu.

„V 11:41 hodin velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru. Hasiči pokračovali v hašení a dům kontrolovali termokamerou. Likvidaci požáru vyhlásil velitel v 12:22 hodin a jednotky se postupně začaly vracet zpět na své stanice,“ dodala mluvčí s tím, že včasným zásahem hasiči uchránili hodnoty za 700 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám