Hlavní obsah

Závod rodičů s kočárky zavítá i do Děčína

Novinky, Tereza Slavíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 23. dubna odstartuje v desítkách měst v ČR, včetně Děčína, již 6. ročník strolleringových závodů – tedy závodů ve sportovní chůzi s kočárkem. Jedná se o kočárkové závody na 100 kroků ve sportovní chůzi v co nejkratším čase. Do soutěže se v minulém roce zapojilo 51 českých měst.

Foto: archiv MC Rákosníček

Loňský závod kočárků v Děčíně

Článek

Děčín tuto akci organizovanou Mateřským centrem Rákosníček přivítá i tento rok v prostorách Společenského domu Střelnice, a to již od 15 hodin.

Závodit se bude ve třech hlavních kategoriích: závod maminek, závod tatínků a závod celé rodiny, kde je nutné, aby se při závodu 2 členové rodiny drželi za madlo kočárku současně. Závodit se bude i ve vedlejších kategoriích, které jsou určené dětem – závod dětí do 5 let na odrážedlech a závod dětí od 5 let v běhu.

Na každý závod bude dohlížet traťový rozhodčí, který bude kontrolovat styl chůze, na kterou je kladen důraz, jelikož je základem každé lekce programu Strollering, tedy outdoorového fitness pro maminky. Ukázkovou lekci s Majkou budou moci zhlédnout i návštěvníci rodinného odpoledne.

Záštitu nad letošním ročníkem převzal Vladislav Raška, bývalý primátor Děčína, který odstartuje první závod a podpoří závodníky.

Celou akcí bude provázat děčínská moderátorka Simona Novotná a děti se mohou těšit na malování na obličej, stanoviště s úkoly, ale i mnoho dárků.

Startovné za jednotlivé kategorie činí 50 korun a výtěžek z letošní akce poputuje do Městského útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín.

Cílem celé akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu a ukázat, že sportovat lze i s kočárkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám