Hlavní obsah

Závod Běhej Valachy láká na krásné výhledy a valašské frgály

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci terénního běhu a podzimní přírody Beskyd si přijdou na své v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se tu jedna z posledních akcí letošní sportovní sezóny, vyhlášený závod Běhej Valachy.

Foto: archiv Valachy tour

Závod Běhej Valachy se koná ve Velkých Karlovicích, známých členitými terény.

Článek

Start i cíl je tradičně u hotelu Galik, který je obklopen členitými terény jako stvořenými pro běhy různé náročnosti, ale nabízí i kvalitní zázemí pro občerstvení a převlečení.

"Běžci si mohou jako obvykle vybrat ze dvou tras. Pro zdatnější sportovce jsme připravili hlavní trasu dlouhou 12 kilometrů s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní je připravena lehčí trať 6,5 kilometrů s převýšením 100 metrů. Na trase se můžete opět těšit na krásné výhledy do krajiny, některé úplně nové, protože místy došlo během roku ke kácení stromů po sněhové kalamitě,“ říká Vladimír Sušil, prezident seriálu Valachy tour.

Běhej Valachy je poslední akcí tohoto pětidílného seriálu, po jeho skončení budou zároveň vyhlášeni i absolutní vítězové.

Zájemci se mohou registrovat na www.valachytour.cz. Jako bonus při úhradě startovného do 9. října obdrží v cíli sladký dárek v podobě čerstvého valašského frgálu od karlovických pekařek.

V dopoledních hodinách budou připraveny i závody pro děti na různých tratích dle věku, od 100 po 1 800 metrů. Děti platí při přihlášení předem symbolické startovné 50 korun a v cíli je čeká oblíbená perníková medaile.

V rámci doprovodného programu se chystá testování a půjčovna trialových běžeckých bot a oblečení, horská prémie pro závodníky a na závěr bohatá tombola.

Reklama

Výběr článků

Načítám