Hlavní obsah

Závěr hudebního léta na Kamínku bude patřit Kamilu Střihavkovi

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamil Střihavka pochopitelně nedorazí sám, vydatnou oporou mu 25. srpna bude parta zkušených hráčů jeho kapely Leaders, po skončení koncertu následuje after párty s živou muzikou, kterou obstará jihočeský Jiří Schelinger Memory Band.

Foto: archiv
Článek

Pokud si někdo pod pojmem penzion Kamínek představí zařízení, určené pouze jako noční azyl pro letní poutníky Novohradskými horami, pak bude dozajista překvapen, že v areálu se nachází profesionálně vybavená scéna na pořádání venkovních koncertů. Návštěvníky nezaskočí ani případný déšť - i na tuto variantu myslel majitel vybudováním zastřešených ploch z boků a proti pódiu.

Nehrají zde ostatně žádní pochybní umělci okresního tancovačkového formátu, snad za vše hovoří jména jako Michal Prokop, Bára Basiková, Michal Pavlíček, Blue Effect, Precedens, Luboš Pospíšil, nebo zmíněný Kamil Střihavka se skupinou Leaders, dříve zde probíhaly i bluesové festivaly.

Kamil Střihavka & Leaders je další záruka kvalitního rocku, stačí zmínit virtuózního kytaristu Petra Henycha, nebo baskytaristu Martina Maťo Ivana. Vrchol letošního cyklu koncertů Muzika pro radost bude patřit právě zmíněné kapele, koncert posledního pátečního srpnového večera začíná ve 20 hodin.

Ani následná kapela Jiří Schelinger Memory Band nejsou žádní zelenáči, její členové působí i v Led Zeppelin Southern Revivalu, tentkrát však sáhnou především po skladbách z repertoáru nebožtíka Jirky, ale dozajista doje i na "Led se zelím", alias "Cepelíny".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám