Hlavní obsah

Zatímco starý muž umíral, zloději ho okradli

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z krádeže osmdesáti tisíc korun z platební karty starého muže, který v nemocnici mezitím zemřel, obvinili kriminalisté sedmačtyřicetiletého recidivistu z Otrokovic na Zlínsku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení,“ informovala ve středu 11. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z Otrokovic přijali koncem prosince loňského roku oznámení od pětatřicetileté ženy ze Zlína o krádeži 80 tisíc korun z platební karty jejího zesnulého otce. „Muž pár dní předtím upadl před domem v Otrokovicích a záchranáři ho odvezli do nemocnice. Po devíti dnech strávených v nemocnici zemřel. Jeho dcera nenašla v osobních věcech otce platební kartu, šla proto do bankovního ústavu v úmyslu ji zablokovat. V bance jí sdělili, že z otcova účtu v uplynulých devíti dnech, kdy byl v nemocnici, někdo vybral osmdesát tisíc korun,“ popsala událost policistka.

Kriminalistům začala nelehká práce. Výpisy z bank prokázaly, že za devět dnů se někdo 24krát pokusil o výběr finančních prostředků z bankomatů různých bankovních institucí v Otrokovicích.

„Podařilo se mu to v osmi případech, další pokusy o výběr byly zablokovány. Z některých kamerových záznamů bylo policistům jasné, kdo je zlodějem. Když si sedmačtyřicetiletého, jim dobře známého muže předvolali, přiznal se k výběrům s tím, že ho oslovil neznámý muž s prosbou o výběr peněz z platební karty. Za každou vybranou částku v rozmezí od čtyř do 15 tisíc korun mu dal dva tisíce,“ uvedla Monika Kozumplíková.

Policisty tak i přes sdělení obvinění jednomu pachateli čeká další prověřování a zjišťování, kdo je zlodějem platební karty nyní již zesnulého muže. Senior měl podle policejní mluvčí ještě k tomu na své platební kartě uveden PIN kód, čímž zlodějům krádež velmi usnadnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám