Hlavní obsah

Zatím mám potvrzeno sedm nových jmen, říká trenér futsalistů INDOSS Plzeň Petr Kučera

Novinky, Michael Sinkule

Petr Kučera tento rok povede jako trenér futsalový tým INDOSS Plzeň do sezóny 2014/2015 v 2. lize. Podařilo se nám ho zastihnout na dovolené, ale i tak byl ochoten odpovědět na osm otázek. Co nám Petr řekl o změnách a přípravách v klubu? A jaké motto si tým dal?

Foto: Michael Sinkule

Petr Kučera - trenér "A" týmu SK INDOSS Plzeň

Článek

Jaké změny chystáte v sestavě "A" týmu? 

V letošní sezóně chceme ustálit loňský tým, proto mnoho změn neočekávám. Jako před každou sezónou proběhne i letos kemp. Zde vyzkoušíme pár nových tváří. Ty by měly být okamžitými posilami, ne pouze příslibem do budoucna. Zatím mám potvrzeno 7 nových jmen.

Jak se změní tým v 2. lize, co očekáváte od hráčů a celkově i soupeřů a této ligy? 

Druhou ligu znám z našeho předchozího účinkování. Proto vím, že se nedá s nejvyšší soutěží vůbec srovnávat. Máme k soupeřům respekt a chápu motivaci nás porazit. Očekávám spíše silnou obranu, a proto cílem bude soupeři vnutit náš styl hry.

Jaký máte cíl vy jako trenér v této sezóně? 

Pro mě to bude osobně první sezóna v roli kouče. Přál bych si, abychom táhli s týmem za jeden provaz. Společným cílem a přáním je hrát o ty nejvyšší pozice v tabulce. 

Jak jste přijal odchod Tomáše Kadlece a co se herně změnilo od jeho odchodu? 

Tomáš je pro mě takový učitel a hlavně velká postava historie INDOSSu. Spolupracovali jsme spolu dlouhá léta, a proto si myslím, že máme dost podobné názory. Chci navázat na jeho práci a k tomu přidat pár věcí ze svého. Vím, že bude pořád fanouškem a v případě problému vždy bude na blízku. Ale nové výzvy v mojí kariéře se nebojím. 

Kdo je podle vás v této době největší hvězda týmu? 

Slovo hvězda bych nerad používal, protože INDOSS se i v dobách lepších časů prezentoval kolektivním projevem. V příští sezóně budu hodně očekávat od zkušených. Hráči jako Mižár, Vnuk, Kasýk, Vitouš a Koc by měli být těmi tahouny týmu. Doufám, že ani David Míka neřekl poslední slovo. Bohužel nejspíš nemůžu počítat kvůli německému angažmá s Michalem Štrajtem a to je velké oslabení. Určitě však u něj ještě uvidíme.

Co byste chtěl po svých hráčích? 

Loňskou sezónu jsme skončili poslední, ale i tak nadávat na přístup hráčů nemůžu. Přesto bych rád, aby hráči vytvořili fungující partu a byla pořádná tréninková docházka. Ja osobně budu chtít po hráčích dodržování základních systému jak 3-1 tak 2-2. Máme na vypilování dva měsíce. A většina hráčů má tyto zkušenosti z let minulých.

Chcete něco vzkázat fanouškům?

Fanouškům chci hlavně poděkovat za podporu. Úžasné je, že podporují, i když se nám nedaří. Největší díky patří Forgimu (Daniel Forghieri - pozn. aut.), který je hlavní postavou fanklubu. Přeji si jejich podoru i v další sezóně. Těším se i na společný venkovní zápas hráčů s fanoušky. Podle info nebude nouze o pyro, které je v hale zakázáno. A poté společné sezení vedení, hráčů a fanoušků. 

Motto týmu do sezóny?

Je jasné, že motto bude o návratu mezi elitu. Proto si dovedu představit v týmu motto: Společně za úspěchem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám