Hlavní obsah

Zatím mám potvrzeno sedm nových jmen, říká trenér futsalistů INDOSS Plzeň Petr Kučera

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petr Kučera tento rok povede jako trenér futsalový tým INDOSS Plzeň do sezóny 2014/2015 v 2. lize. Podařilo se nám ho zastihnout na dovolené, ale i tak byl ochoten odpovědět na osm otázek. Co nám Petr řekl o změnách a přípravách v klubu? A jaké motto si tým dal?

Foto: Michael Sinkule

Petr Kučera - trenér "A" týmu SK INDOSS Plzeň

Článek

Jaké změny chystáte v sestavě "A" týmu? 

V letošní sezóně chceme ustálit loňský tým, proto mnoho změn neočekávám. Jako před každou sezónou proběhne i letos kemp. Zde vyzkoušíme pár nových tváří. Ty by měly být okamžitými posilami, ne pouze příslibem do budoucna. Zatím mám potvrzeno 7 nových jmen.

Jak se změní tým v 2. lize, co očekáváte od hráčů a celkově i soupeřů a této ligy? 

Druhou ligu znám z našeho předchozího účinkování. Proto vím, že se nedá s nejvyšší soutěží vůbec srovnávat. Máme k soupeřům respekt a chápu motivaci nás porazit. Očekávám spíše silnou obranu, a proto cílem bude soupeři vnutit náš styl hry.

Jaký máte cíl vy jako trenér v této sezóně? 

Pro mě to bude osobně první sezóna v roli kouče. Přál bych si, abychom táhli s týmem za jeden provaz. Společným cílem a přáním je hrát o ty nejvyšší pozice v tabulce. 

Jak jste přijal odchod Tomáše Kadlece a co se herně změnilo od jeho odchodu? 

Tomáš je pro mě takový učitel a hlavně velká postava historie INDOSSu. Spolupracovali jsme spolu dlouhá léta, a proto si myslím, že máme dost podobné názory. Chci navázat na jeho práci a k tomu přidat pár věcí ze svého. Vím, že bude pořád fanouškem a v případě problému vždy bude na blízku. Ale nové výzvy v mojí kariéře se nebojím. 

Kdo je podle vás v této době největší hvězda týmu? 

Slovo hvězda bych nerad používal, protože INDOSS se i v dobách lepších časů prezentoval kolektivním projevem. V příští sezóně budu hodně očekávat od zkušených. Hráči jako Mižár, Vnuk, Kasýk, Vitouš a Koc by měli být těmi tahouny týmu. Doufám, že ani David Míka neřekl poslední slovo. Bohužel nejspíš nemůžu počítat kvůli německému angažmá s Michalem Štrajtem a to je velké oslabení. Určitě však u něj ještě uvidíme.

Co byste chtěl po svých hráčích? 

Loňskou sezónu jsme skončili poslední, ale i tak nadávat na přístup hráčů nemůžu. Přesto bych rád, aby hráči vytvořili fungující partu a byla pořádná tréninková docházka. Ja osobně budu chtít po hráčích dodržování základních systému jak 3-1 tak 2-2. Máme na vypilování dva měsíce. A většina hráčů má tyto zkušenosti z let minulých.

Chcete něco vzkázat fanouškům?

Fanouškům chci hlavně poděkovat za podporu. Úžasné je, že podporují, i když se nám nedaří. Největší díky patří Forgimu (Daniel Forghieri - pozn. aut.), který je hlavní postavou fanklubu. Přeji si jejich podoru i v další sezóně. Těším se i na společný venkovní zápas hráčů s fanoušky. Podle info nebude nouze o pyro, které je v hale zakázáno. A poté společné sezení vedení, hráčů a fanoušků. 

Motto týmu do sezóny?

Je jasné, že motto bude o návratu mezi elitu. Proto si dovedu představit v týmu motto: Společně za úspěchem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám