Hlavní obsah

Západočeskou univerzitu v Plzni navštívila delegace z Kazachstánu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západočeskou univerzitu v Plzni navštívila v pátek 7. března delegace z Kazachstánu. Zajímala se především o možnou spolupráci v oblasti aplikovaného výzkumu a podmínky studia pro kazašské studenty.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Západočeskou univerzitu v Plzni navštívila v pátek 7. března delegace z Kazachstánu.

Článek

Delegace z Kazachstánu byla na třídenní návštěvě Plzeňského kraje na základě již podepsané smlouvy o spolupráci mezi regiony.

Na Západočeské univerzitě v Plzni ji společně se zástupcem kazašské ambasády a představiteli Plzeňského kraje přijal prorektor pro rozvoj

a vnější vztahy Josef Basl. S hosty diskutoval o možnostech spolupráce v oblasti aplikovaného výzkumu, zejména ve fyzice a strojírenství.

Předmětem jejich zájmu byla rovněž oblast studia kazašských studentů, především otázka týkající se celých studijních programů, stáží a víz.

Vedoucí ekonomického oddělení a plánování Yelena Yassinskaya z Východokazachstánské oblasti republiky Kazachstán pozvala zástupce univerzity, aby se připojili k plánované zářijové cestě zástupců Plzeňského kraje do Kazachstánu. Na programu bude návštěva místních vysokoškolských institucí a projednání dalších konkrétních bodů spolupráce.

Na ZČU aktuálně studuje pět kazašských studentů, kteří začali své studium v letošním akademickém roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám