Hlavní obsah

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice sbírali oblečení pro charitu

Novinky, Radka Miloševská

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice v Ostravě se zapojili do předvánoční charitativní akce organizované Nadací Agel a pro potřebné lidi sesbírali 7 pytlů a 8 krabic s oblečením, obuví, ložním prádlem či ručníky.

Foto: archiv nemocnice

Vysbírané dary si již převzali zaměstnanci občanského sdružení ADRA a také zaměstnanci Azylového domu Nová šance.

Článek

Vysbírané dary si již převzali zaměstnanci občanského sdružení ADRA a také zaměstnanci Azylového domu Nová šance, kteří je již v těchto dnech předávají potřebným lidem.

Oblečení a další dary, které v uplynulých týdnech shromáždili zaměstnanci Vítkovické nemocnice, během letošní zimy pomohou hned stovkám lidí v těžké životní situaci. „V rámci vánočního sběru šatstva pro osoby v tíživé sociální či finanční situaci, který již tradičně pořádá Nadace Agel, jsme letos vybrali přes 100 kilogramů oblečení, ložního prádla a obuvi,“ řekla Ivana Novosadová, koordinátorka akce ve Vítkovické nemocnici. 

Veškeré vysbírané dary byly již předány zaměstnancům občanského sdružení ADRA, které poskytuje humanitární a sociální pomoc, a také zaměstnancům Azylového domu Nová šance, kteří oblečení a obuv v nejbližších týdnech a měsících dále rozdistribuují všem potřebným žadatelům o materiální pomoc. 

„Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců nemocnice byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ řekla členka správní rady Nadace Agel Maya Nováčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám